Istoricul Armand Goșu, inclus de Rusia pe lista „agenților străini”

Istoricul Armand Goșu, inclus de Rusia pe lista „agenților străini”

Istoricul Armand Goşu, cel mai respectat specialist român în problemele spațiului ex-sovietic, a anunțat că autoritățile de la Moscova l-au pus pe lista „agenților străini”.

”Urmează să fiu inclus în "registru". M-au pus pe listă aceeași zi cu generalul în rezervă Ben Hodges.

Sunt într-o companie foarte onorabilă, alături de oameni politici din diverse generații (fostul premier Kasianov, Hodorkovski, Ilia Azar, Ilia Iașin, Oleg Kașin etc), de ziariști, profesori sau comentatori ruși de top (alături de unii dintre ei am lucrat în timp, fie la Moscova, în office BBC, fie prin alte țări): Konstantin Eggert, Ekaterina Șulman, Sașa Golț, Andrei Zubov, Vladislav Inosemțev, Maksim Kaț etc). Lista a fost publicată astăzi, 8 februarie, în " Vajnîie istorii", a scris istoricul pe Facebook.

Lista a fost dezvăluită de istories.media , care amintește că, după invazia Rusiei în Ucraina, Kremlinul și-a intensificat eforturile de a opri informațiile care contraziceau poziția oficială în legătură cu ”operațiunea militară specială”. Aproape toate mass-media independente au fost recunoscute ca agenți străini și blocate în Rusia, iar lista este actualizată săptămânal cu noi nume ale jurnaliștilor independenți, opoziției, activiștilor, actorilor, muzicienilor și alții.

Armand Goșu este conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității București. Este specialist în istoria Rusiei și predă cursuri despre istoria URSS și politica internă și externă a Federației Ruse.

De la începutul războiului din Ucraina, istoricul a făcut mai multe analize privind înfrângerile suferite pe front de armata lui Putin și deciziile pe care le-a luat, criticând și lipsa de inițiativă arătată de diplomația autohtonă în criza ucraineană.


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 Cuplu de criminali în serie? / A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui

3 Misterul crimei de la Brăila se adâncește. Criminalul este liber iar un fost șef al poliției județene face acuzații grave

4 Un festival pentru swingeri tulbură liniștea unui oraș. Localnicii se plâng că nu pot dormi din cauza „țipetelor și gemetelor”

5 Asta e lumea bună în care credeam că trăim? / Regimul de la Phenian ar fi executat public 30 de elevi pentru vizionarea de seriale sud-coreene