Istorie îngropată/Unitatea militară în care au fost executați Ceaușeștii va fi transformată în mall

Istorie îngropată/Unitatea militară în care au fost executați Ceaușeștii va fi transformată în mall

Încă o bucată din istoria României va fi îngropată! Unitatea militară din Târgoviște în care soții Ceaușescu au fost executați în decembrie 1989, astăzi dezafectată, va fi transformată într-un complex comercial, în suprafață desfășurată de aproximativ 70.000 de metri pătrați, planul fiind finalizat luna trecută de primărie. Practic, pe amplasamentul unității militare va fi construit un centru comercial, cu magazine si restaurante. Perioada de execuție estimată este de 2 ani, bugetul fiind calculat la 227 milioane lei, relatează  Profit.ro .

Terenul și clădirile fostei unități militare de la gara Târgoviște sunt astăzi administrate de Consiliul Județean Dâmbovița. 

"Una din sursele de venit va fi construcția mall-ului, cu o suprafață desfășurată de 70.000 de metri pătrați, va fi cea mai mare clădire din Târgoviște. Va fi o sumă importantă, atât la momentul autorizării construcției respective, din discuțiile pe care le-am avut, ar urma ca autorizația să fie emisă undeva în iulie”, a spus primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Zona va include și 48 de locuințe și un complex sportiv cu stadion.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale