ISU Alba: Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ, provocat intenţionat

ISU Alba: Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ, provocat intenţionat

Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ, care a mistuit magazia plină cu lemne, a fost, cel mai probabil, provocat intenţionat, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

"Au ars magazia de lemne în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 600 metri pătraţi, şi aproximativ 1.500 metri cubi de material lemnos, care era depozitat în magazia de lemne. Cauza probabilă de incendiu a fost stabilită ca acţiune intenţionată", a transmis, vineri, ISU Alba.

Poliţia face cercetări în acest sens.

Stingerea incendiului a durat mai bine de opt ore, acesta fiind localizat şi lichidat în limitele găsite, fără ca acesta să se extindă la vecinătăţi, la ajungerea forţelor de intervenţie întreaga magazie arzând generalizat.

"Ţinem să mulţumim pe această cale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale Oraşului Teiuş, comunei Stremţ şi personalului mănăstirii care a încadrat maşina de intervenţie aflată în dotarea Mănăstirii Râmeţ pentru modul deosebit de profesionist şi eficient prin care au sprijinit intervenţia", au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Acesta este cel de-al doilea incendiu care se produce în ultimul an la Mănăstirea Râmeţ, cel mai vechi aşezământ monahal ortodox din Transilvania.

În iulie 2019, focul a cuprins o suprafaţă de 400 de metri din acoperişul clădirii de chilii. Incendiul a fost lichidat atunci după aproximativ 14 ore de intervenţie a peste 100 de pompieri. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…