Italia a confiscat proprietăți ale oligarhilor ruși în valoare de un miliard de euro/Asta din poză are o vilă de 7 milioane de euro

Italia a confiscat proprietăți ale oligarhilor ruși în valoare de un miliard de euro/Asta din poză are o vilă de 7 milioane de euro

O vilă de 7 milioane de euro din Pesaro, localitate din regiunea Marche, cu ieșire la Marea Adriatică, aflată în proprietatea Valentinei Matvienko, președinta Consiliului Federației Ruse, camera superioară a parlamentului rus, a fost confiscată de autoritățile italiene, anunță Corriere della Sera .

Astfel, se ajunge la aproximativ un miliard de euro, valoarea bunurilor confiscate oligarhilor ruși, în urma sancțiunilor impuse Rusiei după invazia Ucrainei.

În Pesaro, proprietatea este cunoscută ca „Vila Rudas”, deoarece a aparținut lui Tibor Rudas, unul dintre managerii lui Luciano Pavarotti.

După achiziție, Matvienko a dispus ca pe frontispiciul vilei să apară inscripția „Vila M”.

Valentina Matvienko, în vârstă de 72 de ani, fost guvernator al Sankt Petersburgului și deține acum poziția a treia în stat, cea de președinte al Consiliului Federației Ruse, camera superioară a parlamentului republicii.

Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai de încredere persoane din anturajul lui Vladimir Putin, fiind considerată de fundația lui Alexei Navalny, „mâna dreaptă a lui Putin” și „un exemplu de corupție și îmbogățire de care se bucură datorită apropierii de președinte”.

Vila a fost cumpărată de Matvienko în 2009, iar achiziția a venit și cu un cc de 20.000 de euro pentru autoritățile locale, bani care au fost folosiți pentru a se plăti un foc de artificii la festivalul orașului.

La câțiva ani după, Matvienko, un cunoscut industriaș rus din sectorul farmaceutic, Boris Spiegel, a ajuns și el la Pesaro, relatează ziarul italian.

A cumpărat și el o vilă, dar pe dealul Ardizio, o altă terasă cu vedere la Marea Adriatică. Investiția l-a costat patru milioane de euro, însă oligarhul a dispărut fiind arestat în Rusia pentru corupție, chiar dacă presa locală a vorbit despre diferende de opinie cu Putin, în ceea ce privește producerea vaccinului Sputnik.

Cine este Valentina Matvienko

Născută în Ucraina, Matviyenko și-a început cariera politică în anii 1980 la Leningrad (acum Sankt Petersburg) și a fost prim-secretar al Partidului Comunist Districtual Krasnogvardeysky, din oraș din 1984 până în 1986.

În anii 1990, Matviyenko a fost ambasadorul Rusiei în Malta (1991–1995) și în Grecia (1997–1998).

Din 1998 până în 2003, Matviyenko a fost viceprim-ministru.

Matviyenko a devenit prima femeie guvernator în Sankt Petersburg.

În calitate de membru al Partidului Rusia Unită de guvernământ, la 21 septembrie 2011, Matviyenko a fost aleasă președinte a Consiliului Federației, al treilea cel mai înalt mandat ales al țării. (sursa wikipedia)

Sursa foto: Captură video


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…