Italia ar putea declara stare de urgenţă în regiunile afectate de secetă. Oraşele Verona şi Pisa restricţionează consumul de apă VIDEO

Italia ar putea declara stare de urgenţă în regiunile afectate de secetă. Oraşele Verona şi Pisa restricţionează consumul de apă VIDEO

Cabinetul urmează să se întâlnească în a doua partea a zilei de luni pentru a anunţa măsuri care vizează regiunile cele mai grav afectate. Seceta a lovit îndeosebi nordul ţării, iar lacurile de mari dimensiuni din această zonă, printre care şi lacul Garda, înregistrează în prezent niveluri mult mai reduse decât cota obişnuită pentru această perioadă a anului, conform Agerpres .

Fluviul Po - cel mai lung din Italia -, care creează o deltă în apropiere de Veneţia, se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani în anumite puncte de pe cursul sa. Apa sărată a pătruns pe cursul râului în amonte pe o distanţă de mai mulţi kilometri.

Oraşele Pisa şi Verona au restricţionat consumul de apă curentă, iar Veneţia şi Milano au închis unele dintre fântâni.

Creşterea severităţii şi frecvenţei perioadelor secetoase în regiunea Mediteraneeană este atribuită fenomenului încălzirii climatice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia