Italia: Circa 1.000 de neofasciști au mărșăluit la Roma

Circa 1.000 de membri ai partidului neofascist Forza Nuova au mărșăluit sâmbătă pe străzile Romei, a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției italiene, citată de dpa.

Așa-numitul Marș al Patrioților era planificat inițial pentru data de 28 octombrie, în amintirea acaparării puterii de către dictatorul fascist Benito Mussolini, în octombrie 1922, la capătul unui marș care s-a desfășurat în perioada 22-29 octombrie 1922.

La ordinul Ministerului de Interne italian, poliția a interzis desfășurarea marșului la data aleasă inițial. De altfel, numeroși politicieni, printre care și primărița Romei, Virginia Raggi, s-au declarat împotriva organizării marșului.

Elicopterele au survolat cartierul EUR din Roma, din sudul capitalei Italiei, iar pe teren au fost desfășurați 400 de agenți, potrivit agenției Ansa, citată de dpa. Inițial, poliția estimase că circa 2.000 de persoane urmau să ia parte la marș.

Cu excepția unor incidente la începutul marșului, evenimentul a fost unul pașnic, iar autoritățile nu au permis organizarea unor contrademonstrații.

Participanții, dintre care unii au executat salutul fascist, au pledat pentru "mândrie națională" și expulzarea migranților.

"Rețeaua etnică nativă a europenilor și italienilor" trebuie păzită de distrugere, a declarat organizatorul marșului, Luca Castellini, fără a-și explica spusele.

Potrivit dpa, pe 4 noiembrie se sărbătorește Ziua Unității Naționale a Italiei și Ziua Forțelor Armate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…