Italia, lovită de COVID și dezastre naturale: S-a anulat cursa de Formula 1 din weekend VIDEO

Italia, lovită de COVID și dezastre naturale: S-a anulat cursa de Formula 1 din weekend VIDEO

Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, a 6-a etapă de Formula 1 a sezonului, care urma să se desfăşoare de vineri până duminică pe circuitul de la Imola, nu va avea loc în acest weekend din cauza inundaţiilor care au provocat cel puţin cinci morţi în această regiune din Italia, au anunţat, miercuri, organizatorii.

''În urma discuţiilor dintre Formula 1, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, autorităţile competente, inclusiv miniştrii în cauză, preşedintele Auto Clubului italian, preşedintele regiunii Emilia Romagna, primarul oraşului şi promotorul, s-a luat decizia ca Marele Premiu să nu aibă loc la Imola'', se arată într-un comunicat al Formula One, fără a preciza dacă această cursă va fi reprogramată până la sfârşitul sezonului.

Fanii italieni au aflat că s-a anulat cursa de Formula 1 din weekend

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini a propus, miercuri, anularea Marelui Premiu de la Imola, motivând solicitarea sa prin faptul că este nevoie de un efort total pentru a lupta împotriva inundaţiilor şi o aglomerare de vizitatori şi maşini spre circuit în acest weekend ar trebui evitată. Oficialul italian s-a aflat în contact cu autorităţile locale, organizatorii cursei de Formula 1, ca parte a responsabilităţilor sale de ministru al infrastructurii şi transportului.

Regiunea nordică Emilia Romagna, unde este situat circuitul de la Imola, s-a confruntat cu ploi torenţiale şi inundaţii în zilele trecute.

Boxele de la circuit au fost evacuate marţi, ca măsură de precauţie, iar Formula One a avertizat, miercuri, pe toată lumea să stea departe de circuit, ceea ce a dus la o întârziere a pregătirilor pentru cursă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare