Italia: Ministrul de interne reacționează după un cvadruplu asasinat mafiot în Puglia

Ministrul italian de interne, Marco Minniti, a anunțat că se va deplasa joi în regiunea Puglia în urma unei ambuscade sângeroase petrecute miercuri și care a declanșat un val de critici la adresa guvernului pentru subestimarea Mafiei din sud-estul țării, transmit DPA și AFP.

Minniti este așteptat să țină un discurs pe tema securității publice în orașul Foggia, din Puglia.

Patru persoane au fost omorâte miercuri într-o ambuscadă, în plină zi, în apropiere de Foggia, când necunoscuți înarmați i-au ucis pe Mario Luciano Romito, un cunoscut mafiot local, și pe cumnatul acestuia, dar și pe doi fermieri aflați în trecere.

''Acest tip de activitate criminală în Puglia (...) a fost considerat prea mult timp ca 'Mafia de rangul al doilea''', a declarat joi procurorul anti-mafia Franco Roberto, la postul de radio Rai.

El s-a referit la vendettele dintre diferite clanuri din ultimii 30 de ani, denunțând sutele de crime care au rămas, în majoritatea lor, nepedepsite.

Așa cum a arătat ambuscada de miercuri, organizația mafiotă localizată în Foggia este ''mai violentă și mai agresivă decât mafiile mai bine organizate precum 'Ndrangheta, Cosa Nostra și Camorra''', a comentat procurorul Roberti.

Asasinatele de miercuri ridică la 17 numărul morților violente comise de la începutul anului în această zonă, ''fief'' al grupării criminale organizate intitulate ''Sacra Corona Unita''.

Conform poliției anti-mafia italiene (DIA), în sânul mafiei din această regiune are loc un ''război'' marcat de ''frecvente reorganizări de putere'' și de ''formarea deosebit de periculoasă de alianțe transversale''.

Sacra Corona Unita (SCU) este cunoscută în general ca ''a patra mafia'' din Italia, după Cosa Nostra din Sicilia, 'Ndrangheta din Calabria și Camorra la Napoli. Cea mai puternică este 'Ndrangheta, care și-a întins tentaculele în afara țării în ultimii ani.

SCU, creată în anii 1970, s-a specializat în trafic de arme și de droguri, având legături cu organizații infracționale internaționale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere