Italia: Participarea la referendumul privind reforma constituțională a urcat la 55%, cu patru ore înainte de închiderea urnelor

Participarea la referendumul privind reforma constituțională, care se desfășoară duminică în Italia, a ajuns la 55%, la ora locală 19,00 (18,00 GMT), potrivit datelor ministerului de Interne, cunoscute cu patru ore înainte de închiderea urnelor, transmite EFE.

Rata anterioară de participare, care era 20,14 %, a fost făcută publică la miezul zilei, la cinci ore după deschiderea circumscripțiilor electorale, care vor rămâne deschise până la ora locală 23,00 (22,00 GMT).

Aproximativ 47 de milioane de italieni, cărora li se adaugă alte patru milioane care trăiesc în afara granițelor și care și-au exprimat opțiunea prin poștă, sunt chemați duminică să voteze. Colegiile electorale s-au deschis la orele locale 07:00 (6:00 GMT), dar în primele ore ale dimineții prezența la vot a fost scăzută.

Afluența la vot a început să crească ușor după orele locale 09:30 (08:30 GMT). Un procent de 20,14% alegători italieni s-au prezentat la vot până la la orele locale 12:00 (11:00 GMT), potrivit datelor definitive publicate pe pagina de internet a Ministerului de Interne.

Mass media locale au făcut o comparație cu referendumul organizat la 17 aprilie pe tema prezenței platformelor petroliere în apele teritoriale și au informat că, în acel caz, până la aceeași oră votaseră doar 8% dintre italieni. De altfel, referendumul din 17 aprilie a fost invalidat, deoarece nu s-a înregistrat prezența necesară, de jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor.

În cazul referendumului din această duminică nu este necesară o participare minimă, așa încât indiferent de prezența la vot referendumul va fi validat.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere