Italia: Participarea la referendumul privind reforma constituțională a urcat la 55%, cu patru ore înainte de închiderea urnelor

Participarea la referendumul privind reforma constituțională, care se desfășoară duminică în Italia, a ajuns la 55%, la ora locală 19,00 (18,00 GMT), potrivit datelor ministerului de Interne, cunoscute cu patru ore înainte de închiderea urnelor, transmite EFE.

Rata anterioară de participare, care era 20,14 %, a fost făcută publică la miezul zilei, la cinci ore după deschiderea circumscripțiilor electorale, care vor rămâne deschise până la ora locală 23,00 (22,00 GMT).

Aproximativ 47 de milioane de italieni, cărora li se adaugă alte patru milioane care trăiesc în afara granițelor și care și-au exprimat opțiunea prin poștă, sunt chemați duminică să voteze. Colegiile electorale s-au deschis la orele locale 07:00 (6:00 GMT), dar în primele ore ale dimineții prezența la vot a fost scăzută.

Afluența la vot a început să crească ușor după orele locale 09:30 (08:30 GMT). Un procent de 20,14% alegători italieni s-au prezentat la vot până la la orele locale 12:00 (11:00 GMT), potrivit datelor definitive publicate pe pagina de internet a Ministerului de Interne.

Mass media locale au făcut o comparație cu referendumul organizat la 17 aprilie pe tema prezenței platformelor petroliere în apele teritoriale și au informat că, în acel caz, până la aceeași oră votaseră doar 8% dintre italieni. De altfel, referendumul din 17 aprilie a fost invalidat, deoarece nu s-a înregistrat prezența necesară, de jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor.

În cazul referendumului din această duminică nu este necesară o participare minimă, așa încât indiferent de prezența la vot referendumul va fi validat.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

4 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare

5 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …