Italia: Partidul antisistem Mișcarea 5 Stele a câștigat alegerile locale din Ostia, fief al mafiei

Italia: Partidul antisistem Mișcarea 5 Stele a câștigat alegerile locale din Ostia, fief al mafiei

Formațiunea politică antisistem Mișcarea 5 Stele (M5S) a fost declarată luni câștigătoarea alegerilor locale din Ostia, un oraș din apropierea Romei unde au proliferat afacerile mafiei, transmite dpa.

Candidata M5S, Giuliana Di Pillo, a fost aleasă primar al Ostiei în dauna candidatei de extremă-dreapta Monica Picca, cu scorul de 60% la 40% din voturi.

Rezultatul scrutinului, marcat de o prezentă redusă la vot, de numai 34%, constituie un impuls pentru M5S, care speră să capitalizeze succesele din alegerile locale pentru a obține victoria în alegerile generale de anul viitor din Italia.

Partidul se teme însă că rezultatele slabe înregistrate de primarul Romei, Virginia Raggi, unul dintre membrii marcanți ai formațiunii, ar putea afecta negativ șansele electorale ale M5S.

''Ostia arată că putem învinge atât așa-numita stângă, cât și așa-numita dreaptă, chiar și atunci când ele sunt la apogeul puterii lor și într-o coaliție'', a declarat candidatul M5S la postul de premier, Luigi Di Maio.

Consiliul local din Ostia, un oraș cu 300.000 de locuitori, fusese dizolvat în urmă cu doi ani ca urmare a complicității sale cu organizația de crimă organizată din zonă.

În urmă cu două săptămâni, fratele unui lider mafiot din Ostia, Roberto Spada, a agresat fizic un jurnalist de la postul public de televiziune italian (RAI) care venise să realizeze un reportaj.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu