Italia: Partidul Liga anunţă depunerea unei moţiuni de neîncredere în guvernul lui Conte

Italia: Partidul Liga anunţă depunerea unei moţiuni de neîncredere în guvernul lui Conte

Partidul Liga, aflat la guvernare în Italia, a anunţat vineri că va prezenta în Senat o moţiune de neîncredere în guvern pentru a determina căderea guvernului condus de Giuseppe Conte, exprimându-şi totodată speranţa ca în curând să poată fi organizate alegeri anticipate, relatează dpa.

"Cei care pierd timpul fac rău Italiei", se arată într-o declaraţie a Ligii.

Joi, formaţiunea de dreapta condusă de vicepremierul Matteo Salvini a indicat într-un comunicat că alegerile anticipate sunt singura posibilitate după o nouă confruntare cu partenerul de coaliţie, Mişcarea 5 Stele (M5S), pe tema unui proiect feroviar.

În prezent, parlamentul italian se află în vacanţă, iar decizia privind convocarea sa îi revine preşedintelui Senatului. Arbitrul suprem al politicii italiene este preşedintele republicii, Sergio Mattarella, singurul care poate dizolva parlamentul şi convoca alegeri anticipate.

Proiectul trenului de mare viteză între Torino şi Lyon, cunoscut sub numele TAV, susţinut de Uniunea Europeană, este un subiect de dispută între partenerii din coaliţia de la Roma, M5S şi Liga. Premierul Conte este de partea formaţiunii de dreapta, care doreşte realizarea proiectului franco-italian în valoare de miliarde de euro.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...