Italia: Reprezentant proeminent al Mişcării 5 Stele, arestat pentru corupţie

Italia: Reprezentant proeminent al Mişcării 5 Stele, arestat pentru corupţie

Mişcarea 5 Stele (M5S), aflată la guvernare în Italia, a fost pusă miercuri în faţa unui scandal penibil, după ce unul din politicienii ei de frunte de la Roma a fost arestat sub acuzaţii de corupţie, relatează dpa.

Marcello De Vito, în vârstă de 45 de ani, preşedintele Consiliului municipal al Romei, este acuzat că a luat mită de la antreprenori care aveau nevoie de autorizaţii pentru proiecte imobiliare.

Luigi Di Maio, liderul M5S şi vicepremier al Italiei, l-a exclus fără întârziere din partid pe De Vito, subliniind într-o postare pe Facebook că este vorba de acuzaţii "grave şi ruşinoase".

"Nu este loc pentru corupţie la Roma", a scris tot pe Facebook primăriţa capitalei italiene, Virginia Raggi.

M5S este un partid anti-sistem cu o platformă care susţine între altele şi combaterea corupţiei, iar când Raggi a câştigat alegerile pentru primărie, în 2016, susţinătorii ei au scandat "Cinste! Cinste!", aminteşte dpa.

Ea a încercat ulterior să preia controlul asupra problemelor endemice cu care se confruntă capitala italiană în ce priveşte colectarea deşeurilor sau transportul public şi administraţia sa a fost marcată de mai multe dispute interne şi demisii.

Potrivit unor documente ale justiţiei italiene citate de agenţia Ansa, De Vito a primit bani de la fraţii Toti, cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din Italia, în schimbul susţinerii unor proiecte ale acestora.

Arestarea lui are loc chiar cu câteva zile înainte de o vizită a Papei Francisc la primăria Romei, prevăzută pentru 26 martie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…