Italia: Reprezentant proeminent al Mişcării 5 Stele, arestat pentru corupţie

Mişcarea 5 Stele (M5S), aflată la guvernare în Italia, a fost pusă miercuri în faţa unui scandal penibil, după ce unul din politicienii ei de frunte de la Roma a fost arestat sub acuzaţii de corupţie, relatează dpa.

Marcello De Vito, în vârstă de 45 de ani, preşedintele Consiliului municipal al Romei, este acuzat că a luat mită de la antreprenori care aveau nevoie de autorizaţii pentru proiecte imobiliare.

Luigi Di Maio, liderul M5S şi vicepremier al Italiei, l-a exclus fără întârziere din partid pe De Vito, subliniind într-o postare pe Facebook că este vorba de acuzaţii "grave şi ruşinoase".

"Nu este loc pentru corupţie la Roma", a scris tot pe Facebook primăriţa capitalei italiene, Virginia Raggi.

M5S este un partid anti-sistem cu o platformă care susţine între altele şi combaterea corupţiei, iar când Raggi a câştigat alegerile pentru primărie, în 2016, susţinătorii ei au scandat "Cinste! Cinste!", aminteşte dpa.

Ea a încercat ulterior să preia controlul asupra problemelor endemice cu care se confruntă capitala italiană în ce priveşte colectarea deşeurilor sau transportul public şi administraţia sa a fost marcată de mai multe dispute interne şi demisii.

Potrivit unor documente ale justiţiei italiene citate de agenţia Ansa, De Vito a primit bani de la fraţii Toti, cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din Italia, în schimbul susţinerii unor proiecte ale acestora.

Arestarea lui are loc chiar cu câteva zile înainte de o vizită a Papei Francisc la primăria Romei, prevăzută pentru 26 martie.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…