Italia: Șapte profesori universitari, plasați în arest la domiciliu în cadrul unei anchete de corupție

Italia: Șapte profesori universitari, plasați în arest la domiciliu în cadrul unei anchete de corupție

Șapte profesori universitari italieni au fost plasați în arest la domiciliu, iar 22 au fost suspendați din învățământul superior, în urma unei anchete de corupție la nivel național, informează DPA.

Profesorii, toți experți în drept fiscal, sunt acuzați de manipularea promovărilor în sistemul universitar, printr-un schimb reciproc de favoruri, a indicat luni Garda Financiară (Guardia di Finanza).

În total 59 de profesori sunt cercetați, prin aceștia figurând și Augusto Fantozzi, fost ministru de finanțe și administrator judiciar al companiei aeriene Alitalia.

Fantozzi și-a mărturisit nevinovăția prin intermediul avocatului său, care a vorbit cu agenția de știri ANSA.

Nepotismul și lipsa unui sistem meritocratic sunt două dintre tarele care afectează de multă vreme sistemul universitar italian, fiind adesea considerate responsabile pentru dorința tinerilor cercetători de a-și continua cariera în străinătate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...