Italia: Starea de sănătate a lui Berlusconi este stabilă

Italia: Starea de sănătate a lui Berlusconi este stabilă

Starea de sănătate a fostului premier italian Silvio Berlusconi, spitalizat joi seara din cauza unei infecţii pulmonare provocate de coronavirus, este stabilită, ceea ce suscită ''optimism prudent, dar rezonabil'', potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii sâmbătă de spitalul San Raffaele din Milano (nordul Italiei), unde Berlusconi se află internat, transmite AFP.

Medicul care îl tratează, Alberto Zangrillo, "informează că starea clinică a pacientului Silvio Berlusconi rămâne stabilă". "Tabloul respiratoriu şi clinic confirmă o evoluţie normală şi aşteptată (a bolii) şi antrenează prin urmare un optimism prudent, dar rezonabil", se menţionează în succintul comunicat de presă al spitalului.

În vârstă de 83 de ani, Silvio Berlusconi a anunţat miercuri seară că a fost testat pozitiv la COVID-19, împreună cu doi dintre copiii săi, Barbara, 36 de ani, şi Luigi, 31 de ani, precum şi iubita sa, Marta Fascina, în vârstă de 30 de ani.

După un control efectuat joi seara la domiciliul fostului premier, doctorul Zangrillo a insistat pe lângă Silvio Berlusconi pentru a-l convinge să accepte spitalizarea chiar în acea noapte.

În timpul conferinţei de presă de vineri, medicul a declarat că Berlusconi "poate fi definit drept un pacient cu risc din cauza vârstei sale şi a unor patologii mai vechi", inclusiv o intervenţie pe cord deschis.

Făcând referire la "o infecţie pulmonară diagnosticată în stadiu incipient", medicul Zangrillo a precizat vineri că situaţia clinică a lui Silvio Berlusconi este "calmă, reconfortantă". "Nu este intubat, respiră singur, parametrii sunt liniştitori", a declarat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat