Italia: UE ar trebui să oprească finanțarea pentru țările membre est-europene care nu acceptă cotele de migranți

Italia: UE ar trebui să oprească finanțarea pentru țările membre est-europene care nu acceptă cotele de migranți

Uniunea Europeană ar trebui să oprească finanțarea pentru țările membre est-europene care nu sunt dispuse să accepte cotele de redistribuire a migranților, a declarat luni premierul italian Matteo Renzi, relatează DPA. Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria — care primesc fonduri importante de dezvoltare regională din partea UE — s-au opus unui plan propus de Bruxelles privind redistribuirea solicitanților de azil care ajung pe coastele Italiei și Greciei.

'Dacă (ele) nu manifestă solidaritate asupra migrației, cred că este absolut legitim ca țările mai mari să nu dea dovadă de solidaritate asupra contribuțiilor (la bugetul UE)', a declarat Renzi în cadrul unei conferințe de presă la Roma.

Premierul italian a precizat că a ridicat această problemă la summitul UE de săptămâna trecută de la Bruxelles, avertizând că Italia va juca dur la viitoarele negocieri privind contribuția sa la bugetul blocului comunitar pentru perioada 2020-2026 ca reacție la poziția țărilor din grupul Vișegrad asupra migranților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...