Italia/ alegeri: Opoziția populistă Mișcarea 5 Stele se îndreaptă spre victorie la Roma

Italia/ alegeri: Opoziția populistă Mișcarea 5 Stele se îndreaptă spre victorie la Roma

Alegătorii italieni s-au prezentat la urne duminică, în prima rundă a alegerilor locale așteptate să conducă la victorie la Roma pentru partidul populist de opoziție al actorului de comedie Beppe Grillo, Mișcarea 5 Stele (M5S), potrivit exit-poll-urilor publicate în timpul serii, o posibilă lovitură pentru prim-ministrul Matteo Renzi, notează DPA și Reuters.

Virginia Raggi, candidatul M5S, și-a asigurat 33-37% din voturi contra 22-26% pentru rivalul ei principal, Roberto Giachetti, de la Partidul Democrat (PD, centru-stânga), potrivit unui sondaj EMG pentru canalul de televiziune LA7.

Un alt exit-poll al Institutului Piepoli pentru televiziunea de stat RAI estimează că Raggi a obținut 34-38% din voturi, în timp ce contracandidatul ei Giachetti 20-24%.

Dacă se confirmă că niciun candidat nu a atins pragul de 50% necesar pentru victorie, Raggi și Giachetti vor intra în al doilea tur pe 19 iunie. Potrivit sondajelor, un al doilea tur este de asemenea probabil în alte orașe mari precum Milano și Napoli, notează DPA.

Aceste alegeri municipale parțiale reprezintă un test pentru guvernul lui Matteo Renzi și dreapta italiană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”