Italia/buget: Atac virulent al vicepremierului italian Matteo Salvini împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Italia/buget: Atac virulent al vicepremierului italian Matteo Salvini împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Vicepremierul italian şi lider al Ligii (extrema dreaptă) Matteo Salvini l-a atacat virulent marţi pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a criticat luni proiectul de buget al Italiei, Salvini ameninţându-l pe Juncker că îi va cere despăgubiri, relatează AFP.

''Declaraţiile şi ameninţările lui Juncker şi ale altor birocraţi europeni continuă să facă să crească spread-ul, cu obiectivul de a ataca guvernul şi economia Italiei. Suntem gata să-i cerem despăgubiri'', a scris Salvini pe contul său de Twitter.

Vinerea trecută, la o zi după prezentarea de către guvernul populist italian a unui proiect de buget ce prevede un deficit de 2,4 % din PIB pentru următorii trei ani, şi nu 1,6 % în 2019, cum se prevăzuse anterior, spread-ul, diferenţa dintre rata dobânzii italiană şi cea germană pentru împrumuturile pe zece ani, urca puternic, creştere ce a continuat luni şi marţi.

Spread-ul, care era de 233 de puncte miercuri, a ajuns vineri la aproape 267, a depăşit luni 280 de puncte şi se situa la circa 290 de puncte marţi, potrivit agenţiei specializate RadioCor.

În opinia lui Salvini, Juncker este vinovat că a comparat Italia cu Grecia, declarând luni, potrivit agenţiilor de presă italiene: ''N-aş vrea ca, după ce am gestionat criza greacă foarte dificilă, să ne aflăm într-o nouă criză, de data aceasta în Italia''.

''Trebuie să evităm ca Italia să ceară condiţii speciale care ar duce la sfârşitul monedei euro, dacă ele ar fi acordate tuturor'', a declarat Juncker, potrivit aceleiaşi surse.

Într-o intervenţie la o emisiune a canalului privat de televiziune La7, Salvini a fost şi mai dur faţă de preşedintele Comisiei Europene. ''Vorbesc cu persoane sobre care nu fac comparaţii pe arătură', a declarat Salvini, atacându-l pe Juncker în legătură cu presupusa sa înclinaţie către alcool.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

2 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

3  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

4 VIDEO Andreea Tonciu, umilită pe stradă de o tânără fără complexe

5 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?