Italienii preferă să se căsătorească cu românce. În clasament urmează, la mare distanță, ucrainencele și rusoaicele

Italienii preferă să se căsătorească cu românce. În clasament urmează, la mare distanță, ucrainencele și rusoaicele

Un studiu statistic efectuat recent în Peninsulă a scos la iveală o schimbare substanțială în preferințele italienilor când vine vorba de căsătorie. Româncele domină topul, urmate de ucrainence și rusoaice.

Italienii preferă să se căsătorească cu românce FOTO Shutterstock

Conform unui studiu recent efectuat de ISTAT , aproximativ două treimi dintre cuplurile care își spun „Da” în Italia sunt formate dintr-un mire italian și o mireasă de altă naționalitate. Datele statistice scot la iveală schimbările notabile în dinamica căsătoriilor din Peninsulă.

Comparativ cu anul 2021, căsătoriile mixte au înregistrat o creștere semnificativă , de 21,3%. Când vine vorba despre naționalitățile implicate în aceste uniuni, româncele domină topul, reprezentând o pondere semnificativă de 18,9%.

Ucrainencele și rusoaicele urmează în clasament, cu procente de 10,3%, respectiv 6,9%. Un alt studiu statistic arată că preferințele nu sunt simetrice. Femeile italiene par să aibă o predilecție pentru parteneri cu cetățenie marocană (12,6%) sau albaneză (8,5%).

Datele statistice evidențiază și o creștere semnificativă a căsătoriilor non-rezidente, cu 3.754 de cupluri care s-au unit în Peninsulă.

Aceasta reprezintă o dublare față de cifrele raportate în 2021. Mai mult, se constată o creștere de 14% în cazul căsătoriilor în care cel puțin unul dintre soți locuiește deja în Italia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?