Îți dorești să vizitezi Turcia? Care sunt informațiile pe care trebuie să le cunoști înainte de a cumpăra vacanța?

Îți dorești să vizitezi Turcia? Care sunt informațiile pe care trebuie să le cunoști înainte de a cumpăra vacanța?

Turcia este, alături de Grecia și Egipt, una dintre cele mai frecvent alese destinații de călătorie în rândul românilor. Aceste locații tentează cu o atmosfera lor orientală, priveliști frumoase, prețuri avantajoase și, mai presus de toate, cu o ofertă turistică extinsă, datorită căreia fiecare își va găsi ceva pentru sine. Dar cum să te pregătești pentru călătorie? Ce să iei cu tine?

Vacanța în Turcia - ce merită să știi?

Turcia se bucură de diverse atracții în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, cel mai bine este să alegi o vacanta Turcia pentru perioada de primăvară sau toamnă. Atunci traficul turistic scade, iar cele mai importante atracții nu sunt atât de aglomerate. Vremea, pe de altă parte, este propice pentru vizitarea obiectivelor turistice. Este mai răcoare decât vara, așa că poți descoperi locuri și atracții turistice noi în condiții confortabile. Poți ajunge acolo cu avionul fără probleme, mai ales că prețurile biletelor pot fi tentante. 

Întrebarea de bază pe care și-o pune fiecare turist care intenționează să aleagă o vacanta Egipt sau în Turcia este dacă va avea nevoie de pașaport sau cartea de identitate este suficientă. Este necesar un pașaport pentru a ajunge acolo. De asemenea, este recomandat să ai întotdeauna documentul sau o copie a acestuia la tine. În unele locuri, turistului i se poate cere să se identifice. 

Cei care călătoresc pentru prima dată în Turcia se întreabă cu siguranță cu ce pot plăti diverse servicii. Moneda din această țară este lira turcească, dar banii pot fi schimbați cu succes la casele de schimb valutar. În destinațiile turistice, poți plăti cu succes o masă la restaurant sau intrările în diferite locații în euro.

Turcia - unde să mergi în vacanță?

Cea mai populară stațiune de vacanță din Turcia este, fără îndoială, Alanya. Este un loc ideal pentru familiile cu copii. Există multe hoteluri cu parcuri acvatice aici care oferă o gamă largă de vacanțe all inclusive în Turcia. Plaje pitorești, priveliști uimitoare și bucătărie delicioasă - ce mai ai nevoie pentru a fi fericit? Poate un pic de activitate? Alanya oferă și asta. 

La rândul său, Kemer este o opțiune ideală pentru persoanele care caută liniște și doresc să petreacă o vacanță într-un cadru romantic. Plaje paradisiace înconjurate de munți maiestuoși și apă limpede sunt semnele distinctive ale acestui loc. 

Multe oferte în Turcia sunt pentru Bodrum. Mulți turiști consideră acest oraș ca fiind cea mai frumoasă stațiune din țară. Peisajele muntoase și apa limpede a Mării Egee atrag iubitorii de plajă, dar și pe cei care preferă vacanțe active. Regiunea tentează și cu o ofertă destinată iubitorilor vieții de noapte.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia