Iubirea bolnavă dintre Aristotel Onassis și Maria Callas. Cum a început idila interzisă dintre armator și celebra soprană

Iubirea bolnavă dintre Aristotel Onassis și Maria Callas. Cum a început idila interzisă dintre armator și celebra soprană

A lăsat în urmă un imperiu în valoare de miliarde de dolari, care include două insule greceşti, obiecte de artă şi proprietăţi dispuse în întreaga lume, dar și povești de amor presărate cu trădări și violență. Armatorul grec Aristotel Onassis a murit pe 14 martie 1975, la vârsta de 69 de ani.

Onassis și Maria Callas, o iubire presărată cu minciuni, trădări și umilințe FOTO Profimedia

Maria Callas era considerată cea mai mare cântăreaţă de operă a tuturor timpurilor când l-a cunoscut pe Aristotel Onassis. Povestea lor de dragoste a început în 1957, pe când ea avea 35 de ani, şi a continuat până la finalul zilelor ei, relatează clickpentrufemei.ro

Chiar dacă era măritată cu Gianbattista Meneghini la acea vreme, Onassis a început să o curteze asiduu pe faimoasa cântăreaţă. A pus la cale o petrecere care a uimit-o pe vedetă. Aristotel a invitat la operă 40 de apropiaţi de-ai săi, după care a chemat nu mai puţin de 160 de oameni la petrecerea fastuoasă pe care a dat-o în Dorchester în cinstea ei. Familia Meneghini era destul de înstărită, cu averi de milioane de dolari, însă părea, pur şi simplu, săracă pe lângă luxul în care se lăfăia Onassis şi cu care a reuşit să o cucerească.

Pentru Maria Callas, această cursă sentimentală întinsă de experi­mentatul Aristotel Onassis, cu 17 ani mai mare decât ea, era irezisti­bilă. Nu avea cum să nu cadă în pla­sa de pescuit a magnatului afacerilor maritime.

Ari și-a dat arama pe față

Odată, Onassis a invitat-o pe Maria pe yacht-ul său, unde, împreună cu soţul ei, au petrecut împreună vacanţe de vis. Încet, încet, soprana s-a îndrăgostit de magnatul grec.

Povestea de iubire a fost una perfectă la început: Maria era îndrăgostită până peste cap de un bărbat care o iubea la rândul lui. Amândoi se entuziasmau la ziua în care aveau să divorţeze pentru a-şi uni pentru totdeauna destinele.

Vorbeau adesea despre nunta de vis pe care îşi propuneau să o organizeze cât mai curând posibil. Şi, la un moment dat, Callas chiar a anunţat presa despre iminenţa mariajului lor. Însă mult iubitul ei Ari şi-a dat arama pe faţă începând cu acea clipă. El le-a explicat jurnaliştilor că Maria fabulează, că totul nu era decât în imaginaţia ei. Iar Callas, supusă şi îndrăgostită, a iertat şi a uitat scăpările bărbatului iubit.

Trecuseră mulți ani de la începutul relației lor, iar Maria era tot mai nerăbdătoare să devină doamna Onassis, în timp ce armatorul grec devenea tot mai brutal. În 1963, Jackie Kennedy a fost invitată de Aristotel pe yachtul său pentru a-şi reveni după moartea fiului ei şi a preşedintelui american John F. Kennedy. A fost momentul în care Maria s-a simţit tot mai stingheră şi mai tristă la bordul navei unde se afla Prima Doamnă a SUA.

Numeroase umilințe publice

Deși nu a lovit-o niciodată, Maria Callas simțea din plin violența iubitului său. Ari a agresat-o doar psihic şi emoţional, însă înjurăturile pe care i le adresa şi insultele la adresa ei era la fel de grave ca o bătaie. Îi spunea constant să tacă din gură că ea nu era decât o cucoană cu nasul prea mare, râdea de ochelarii ei care o făceau urâtă şi de picioarele ei prea grase. Ajunsese să-i spună că era o nenorocită cu un fluier în gât, bună numai pentru... făcut amor. Şi îi adresa asemenea cuvinte îngrozitoare mai ales în public, pentru ca umilinţa simţită de ea să fie maximă.

Drama pierderii unicului fiu

Şi, de parcă lucrurile nu era destul de proaste între cei doi amorezi, Maria a rămas însărcinată cu copilul lui. De-abia aştepta să-i spună vestea cea mare, când s-a lovit de o reacţie neaşteptată din partea lui. Pe 20 octombrie 1968, Callas a aflat că Ari urma să se însoare cu Jackie Kennedy. În plus, băieţelul adus pe lume de cea mai mare cântăreaţă de operă a tuturor timpurilor s-a stins din viaţă după ce a apucat să trăiască numai câteva ore.

Mariajul lui Onassis cu văduva preşedintelui american a fost un fiasco, deoarece Jackie era preocupată doar să cheltuie milioanele noului soț. Nefericit, Ari a început să-i trimită flori Mariei, pe care ea le-a refuzat constant. Totuși, din întâmplare, s-au reîntâlnit la o petrecere în 1969 și au reluat relația. Destinul însă a vurt altceva. Onassis s-a îmbolnăvit şi a murit în 1975, iar Callas nu şi-a revenit niciodată după această pierdere. Pe 16 septembrie 1977, Maria Callas a fost găsită fără respiraţie în patul ei. Avea 53 de ani. Cum spunea chiar ea: „Am interpretat eroine care au murit din dragoste şi pot înţelege perfect acest lucru”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina