Iubirile Principesei Margareta: un student socialist și un actor

Iubirile Principesei Margareta: un student socialist și un actor

Principesa Margareta împlinește la 26 martie vârsta de 74 de ani. Fiica cea mare a regelui Mihai I a avut două mari iubiri în viață: Gordon Brown, cel care avea să devină prim-ministru și actorul Radu Duda, cu care s-a căsătorit.

Principesa Margareta

Principesa Margareta este fiica cea mare a regelui Mihai I și a principesei Ana de Bourbon-Parma. A venit pe lume în exil. Primele cuvinte învățate în limba română au fost rugăciunea „Tatăl Nostru“, pe care regele Mihai I o spunea fiicelor sale, seară de seară. Printre partenerii de joacă s-a aflat și Charles, regele de azi al Marii Britanii.

Principesa Margareta a studiat Sociologia, Ştiinţele Politice şi Dreptul Internaţional, iar mai apoi se specializează în Sociologie Medicală şi Politici de sănătate publică. În perioada studenției, în anii ’70, tânăra prințesă a furat inima unui înfocat student socialist, Gordon Brown, cel care avea să devină mai târziu premierul Marii Britanii.

Cinci ani a durat povestea lor de dragoste, însă legătura lor a fost recunoscută în mod public abia în 2004, în cartea lui Gordon Brown . Principesa a rezumat la un moment dat pentru presa britanică relația ei cu Gordon Brown: „Era o poveste foarte solidă și romantică. N-am încetat să-l iubesc nici o clipă, dar, într-o zi, ceva nu mi s-a mai părut în regulă, auzeam doar politică, politică, politică, iar eu aveam nevoie de atenție” .

Imediat după căderea comunismului, principesa a venit în România cu un convoi umanitar. Tot în țara strămoșilor săi, și de unde tatăl său a fost alungat, și-a cunoscut jumătatea, actorul Radu Duda.

Cei doi și-au unit destinele în Biserica Ortodoxa Grecească din Lausanne, în fața mitropolitului ortodox Damaskinos al Elveției. De atunci, au fost nedespărţiţi. Din 2001, si-au stabilit reşedinţa la Palatul Elisabeta şi tot de atunci fiecare Crăciun îl întâmpină la Săvârşin.

Fiica cea mare a regelui Mihai I a fost oficial desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și numită Custodele Coroanei române în anul 2007. Custodele Coroanei l-a însoţit pe Regele Mihai I în turneele susţinute în 1997-2007 pentru sprijinirea aderării României la NATO şi Uniunea Europeană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia