Ivanka Trump ambasadoare la ONU? O propunere "dinamită", afirmă preşedintele Statelor Unite

Ivanka Trump ambasadoare la ONU? O propunere "dinamită", afirmă preşedintele Statelor Unite

Numirea fiicei sale Ivanka în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU "ar fi dinamită", a afirmat marţi Donald Trump întrebat despre zvonurile care o vedeau în locul lui Nikki Haley, demisionară, relatează AFP.

Preşedintele american a adăugat însă imediat că suspiciunile de nepotism ar împiedica probabil o asemenea desemnare. Iar Ivanka Trump a exclus această posibilitate într-un mesaj pe Twitter sub formă de punere la punct.




"Ştiu că preşedintele va numi o persoană formidabilă pentru a o înlocui pe ambasadoarea Haley. Această persoană nu voi fi eu", a scris ea.

"Avem multe nume", le-a explicat Donald Trump jurnaliştilor pe peluza de la Casa Albă de unde urma să plece cu elicopterul spre o reuniune publică în Iowa, în perspectiva alegerilor legislative de la jumătatea mandatului, din 6 noiembrie.


Foto: (c) Jonathan Ernst / REUTERS


El a mai amintit numele lui Dina Powell, fostă responsabilă a Consiliului Naţional de Securitate al preşedinţiei SUA, "o persoană la care mă voi gândi".

"Vă voi spune ceva: oamenii care ştiu, ştiu Ivanka ar fi dinamită. Ştiţi însă că aş fi acuzat de nepotism, puteţi crede asta?", s-a întrebat el, vizibil încântat să se joace în faţa jurnaliştilor cu ideea unei numiri a fiicei sale de 36 de ani în acest post cheie al administraţiei.

"Cred că Ivanka ar fi excepţională. Ceea ce nu înseamnă că o voi alege pe ea (...) Nu cred că există cineva care să aibă mai multă încredere în lume decât ea", a continuat Donald Trump.


Foto: (c) MICHAEL REYNOLDS / EPA


Nikki Haley şi-a anunţat marţi dimineaţă demisia , care îşi va face efectul la sfârşitul anului, luând prin surprindere întreaga clasă politică americană. Ea a fost una dintre personalităţile cele mai proeminente ale începutului de mandat al lui Donald Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență