Jackpotul de la o populară loterie americană a ajuns la 650 de milioane de dolari

Jackpotul de la o populară loterie americană a ajuns la 650 de milioane de dolari

Jackpotul unei populare loterii din Statele Unite, Powerball, a ajuns duminică la peste 650 de milioane de dolari - unul dintre cele mai mari din istorie - după ce niciun jucător nu a reușit să ghicească numerele câștigătoare la extragerea de sâmbătă, informează DPA.

Următoarea extragere organizată în cadrul loteriei Powerball va avea loc în Statele Unite în cursul zilei de miercuri.

Acesta este cel de-al doilea jackpot ca valoare din istoria Powerball, după ce un premiu de 1,6 miliarde de dolari, împărțit între trei câștigători, a fost atribuit în ianuarie 2016.

Biletele pentru loteria Powerball sunt vândute în 44 de state americane, districtul Washington, Puerto Rico și Insulele Virgine Americane. Biletele costă 2 dolari.

Biletul câștigător trebuie să conțină toate cele cinci numere — între 1 și 69 — desemnate câștigătoare la fiecare extragere și un număr special — între 1 și 26 — denumit "powerball".

Șansele de câștig sunt de 1 la 292 de milioane.

Prin comparație, posibilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 161.856, potrivit U.S. Safety Council.

Premiul acestei loterii este plătit fie prin rate anuale programate pe o perioadă de 29 de ani, fie printr-o sumă forfetară, plătită cash.

Un bilet câștigător cu un posesor unic ar avea o valoare cash fixată la 411,7 milioane de dolari, au precizat organizatorii loteriei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...