Jaf misterios de 30 de milioane de dolari, în duminica Paștelui, la Los Angeles

Jaf misterios de 30 de milioane de dolari, în duminica Paștelui, la Los Angeles

Persoane încă neidentificate au furat 30 de milioane de dolari dintr-o unitate de depozitare a banilor din San Fernando Valley, într-unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Los Angeles-ului. Oamenii legii nu știu cum au reușit hoții să pătrundă nedetectați în zona atent păzită, scriu Los Angeles Times și ABC News.

Jaful a avut loc duminică seară la o unitate din Sylmar, unde sunt depozitați banii în numerar de la companiile din întreaga regiune, potrivit lui Elaine Morales de la Departamentul de Poliție din L.A.

Hoții au reușit cumva să pătrundă nedetectați în clădire, precum și în seiful în care erau depozitați banii, a precizat Morales, citate de Los Angeles Times .

Surse din cadrul forțelor de ordine au declarat că este vorba despre una dintre cele mai mari sume de bani furate în întreaga istorie a orașului.

Iar una dintre probleme este că polițiștii nu au reușit încă să afle prea multe detalii despre cum a avut loc spargerea.

Surse familiare cu ancheta au declarat că hoții au pătruns prin acoperișul clădirii pentru a ajunge la seif. Dar nu este clar cum au evitat sistemul de alarmă.

În plus, văzut din exterior, seiful nu prezenta semne de efracție. Operatorii afacerii de depozitare a banilor, pe care poliția nu i-a identificat, nu au descoperit furtul masiv până când nu au deschis seiful, luni.

Ceea ce sporește și mai mult intriga este faptul că foarte puține persoane ar fi știut de sumele uriașe de bani care erau păstrate în acel seif, potrivit surselor din cadrul forțelor de ordine.

Oamenii legii au spus că jaful a fost elaborat și au sugerat cel mai probabil a fost comis de o echipă de spărgători experimentați, care știau cum să pătrundă neobservați într-o unitate securizată.

O purtătoare de cuvânt a FBI a confirmat miercuri seară că agenția și poliția din Los Angeles investighează furtul.

Anterior, cel mai mare jaf din Los Angeles fusese înregistrat pe 12 septembrie 1997, când hoții au furat 18,9 milioane de dolari din fostul sediu al unității Dunbar Armored de pe Mateo Street. Cei care s-au aflat în spatele furtului au fost prinși în cele din urmă.

Incidentul de duminică vine, de asemenea, la aproape doi ani după un furt de bijuterii în valoare de mai multe milioane de dolari dintr-un camion. Acest jaf a rămas nerezolvat.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene