JAF și HAOS cu BANII SPITALELOR sub Bănicioiu! Curtea de Conturi a găsit un PREJUDICIU URIAȘ!

JAF și HAOS cu BANII SPITALELOR sub Bănicioiu! Curtea de Conturi a găsit un PREJUDICIU URIAȘ!

Curtea de Conturi: haos in cheltuielile facute de spitale cu bani de la Ministerul Sanatatii, prejudiciu de 61 milioane de lei in 2015! Aparatura medicala cumparata cu peste 55 de milioane de lei din bani publici de spitalele din tara nu a fost pusa in functiune sau nu a fost utilizata in scopul initial, arata Curtea de Conturi. Haosul din sistemul sanitar, descris in draftul unui raport al Curtii de Conturi pentru 2015, include si gasirea unor plati ilegale de jumatate de milion de lei prin supraestimarea valorii, precum si plati de peste 5 milioane de lei pentru echipamente medicale cumparate fara respectarea procedurilor de achitii publice.

Practic, Curtea de Conturi a verificat modul in care spitalele au cheltuit in 2015 fondurile virate de Ministerul Sanatatii pentru achizitia de echipamente si aparatura medicala.

Inspectorii Curtii reclama in raportul citat si faptul ca Ministerul Sanatatii "nu a verificat in mod corespunzator modul de aplicare a dispozitiilor legale referitoare la achizitionarea de echipamente medicale cu respectarea principiilor de economicitate si eficienta, la nivelul unitatilor sanitare subordonate si la nivelul unitatilor sanitare de subordonare locala".

Prejudiciul total calculat de Curtea de Conturi se ridica la 61,7 milioane de lei in 2015.

Un exemplu elocvent al modului in care sunt cheltuiti uneori banii publici in sanatate este sectia pentru Arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca. In ciuda cheltuirii a peste 9 milioane de euro pentru echipamente, dotari si servicii, sectia nu este nici acum functionala in integralitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia