Jaful asupra lui Kim Kardashian: Încă șase suspecți inculpați, între care ''creierul'' prezumat

Jaful asupra lui Kim Kardashian: Încă șase suspecți inculpați, între care ''creierul'' prezumat

Șase suspecți, între care ''creierul'' prezumat al spectaculosului jaf comis în octombrie la Paris asupra vedetei americane de reality show Kim Kardashian, au fost puși sub acuzare și încarcerați vineri, ridicând la zece numărul persoanelor implicate în acest caz, informează France Presse.

În noaptea de 2 spre 3 octombrie, în timpul Săptămânii Modei de la Paris, cinci bărbați au intrat înarmați în reședința hotelieră de lux unde vedeta se afla fără garda sa de corp, jefuind-o de bijuterii în valoare de 9 milioane de euro.

Printre cei șase acuzați se numără patru din cinci presupuși membri ai unui comando de hoți, cu vârste cuprinse între 54 și 72 de ani, între care presupusul lor lider, în vârstă de 60 de ani. Potrivit Parchetului din Paris, acești patru suspecți au fost inculpați pentru jaf armat în bandă organizată, răpire și sechestrare și asociere în vederea comiterii unei infracțiuni. Aceleași fapte au fost reținute împotriva fiului ''șefului", în vârstă de 29 de ani, care ar fi fost șoferul. A șasea persoană care face obiectul anchetei este o femeie. Toți au fost plasați în arest preventiv.

Alți patru suspecți au fost inculpați joi .

A fost nevoie de trei luni de investigații pentru a ajunge luni la această capturare, ''la capătul unor eforturi remarcabile ale brigăzii de eliminare a banditismului", potrivit procurorilor francezi, chiar dacă bijuteriile rămân până în acest moment de negăsit.

Ancheta pune în lumină profilul unor bărbați cu experiență și de mult timp cunoscuți în mediul infracțional din Franța: patru au fost deja condamnați în anii 80 sau 90, pentru furt agravat, jaf sau trafic de droguri. Un altul, în vârstă de 61 de ani, poreclit ''Ochi albaștri'' este o veche cunoștință a justiției, din 1975! El a fost condamnat în 2003 de ani la opt ani și jumătate de închisoare, fiind suspectat că ar fi primit două tone de droguri pe aeroportul parizian Le Bourget. Decanul grupului de suspecți are 72 de ani și a fost și el condamnat în trecut la șase ani de închisoare pentru trafic de droguri în bandă organizată.

Mascați și cu uniforme de polițiști, autorii jafului l-au neutralizat pe portarul de noapte, apoi doi dintre ei au urcat în apartamentul starletei în vârstă de 36 de ani. După ce vedeta a fost legată, i s-a pus căluș și a fost închisă în baie, autorii jafului au plecat cu bijuterii în valoare de circa nouă milioane de euro.

Acest jaf spectaculos, reprezentând cel mai important furt de bijuterii comis asupra unei persoane particulare în Franța în ultimii 20 de ani, a devenit de notorietate mondială în câteva ore și a umplut de comentarii rețelele de socializare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro