Jamie Oliver, în război verbal cu un politician australian pe tema obezității

Jamie Oliver, în război verbal cu un politician australian pe tema obezității

Jamie Oliver se află în război verbal cu un ministru din Australia, celebrul chef din Marea Britanie criticându-l pe politician pentru că a negat faptul că țara sa se confruntă cu o epidemie de obezitate, informează vineri The Telegraph.

Sursa foto: Jamie Oliver / Facebook

Peter Phelps, parlamentar liberal de New South Wales, a criticat deschis, la începutul acestei săptămâni, noua strategie guvernamentală privind cantinele școlare, numind epidemia de obezitate un ''mit''. Acesta a declarat că ''totalitarismul sănătății publice'' se răspândește în întreaga țară, iar această ''dădăceală'' ar fi atins un nivel ''insidios''.

Oliver, care se află în turneu în Australia, a răspuns în mod furios la aceste comentarii comparând politicienii asemeni lui Phelps cu ''vapoarele care trec în noapte, nefiind experți la nimic'', după cum notează Fairfax Media.

''Dacă li se încredințează responsabilitatea de a reprezenta comunitatea, cel puțin ar putea să meargă să vorbească cu un medic de familie, un doctor, un chirurg specializat în chirurgie a obezității (sau) un pediatru care amputează membrele oamenilor pentru că au diabet de tipul II'', a spus Jamie Oliver.

Celebrul chef și susținutor al alimentației sănătoase, care își promovează programul Ministerul Hranei Sănătoase în Australia din 2006, a spus că obezitatea și bolile cauzate de alimentație vor costa această țară 6,5 miliarde de dolari australieni în acest an, precizează sursa menționată.

''Mie nu mi se pare că el citează lucruri bazate pe știință, nu cred că a vorbit cu un medic sau cu un pediatru, iar Organizația Mondială a Sănătății nu spune acest lucru despre Australia'', a spus Oliver cu privire la remarca lui Phelps, chef-ul britanic subliniind că în Australia obezitatea ''nu este un mit''.

Potrivit institutului guvernamental de Sănătate și Bunăstare din Australia, unul din patru copii din această țară erau supraponderali sau obezi în 2015 și 2016. O statistică ce s-a menținut constantă în ultimii 20 de ani, după cum susține Phelps. El a spus că numărul cazurilor de obezitate a crescut în această perioadă de la 5% la 8% din cauza stilului de viață mai sedentar. ''Ideea că se petrece acum această criză bruscă a obezității infantile este pur și simplu greșită'', a spus Phelps pentru Fairfax. ''Cred că oamenii sunt în general sătui și obosiți de profesioniștii de clasă medie din domeniul sănătății care încearcă să le spună părinților din clasa muncitoare cum să-și crească copiii. Întrebat dacă prin această remarcă el se referă la Oliver, politicianul a răspuns afirmativ.

Jamie Oliver s-a confruntat cu critici și țara sa natală, Marea Britanie, în septembrie, când a acuzat-o pe Theresa May că acționează mai degrabă ca un politician decât ca un părinte în ceea ce privește strategia guvernamentală privind obezitatea infantilă.

Vedeta se află în această perioadă în Australia pentru relansarea lanțului de restaurante cu specific italian. La începutul acestui an, el a anunțat că șase dintre localurile sale din Marea Britanie vor fi închise pe fondul unor probleme economice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

3 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…

4 Ce salariu lunar primește un soldat ucrainean care luptă pe front împotriva rușilor

5 Are dreptate Rareș Bogdan...