Jamila a pierdut procesul „Eclerului la tavă” pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu

Jamila a pierdut procesul „Eclerului la tavă” pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu

Războiul dus în justiție pentru „Eclerul la tavă”, de două vloggerițe culinare faimoase, a fost tranșat definitiv. Jamila a pierdut procesul în urma căruia spera să fie despăgubită, după ce a fost blocată o vreme pe YouTube.

Mai mult decât atât, va trebui să îi plătească cheltuieli de judecată rivalei sale, Laura Laurențiu. Magistrații au considerat că aceasta din urmă a difuzat prima în România rețeta delicioasei prăjituri.

De la filmările în care este prezentată rețeta „Eclerului la tavă” a plecat disputa din justiție dintre Jamila și Laura Laurențiu. Iar instanțele au tranșat scandalul iscat după ce varianta Jamilei a fost blocată pe YouTube în 2019, vreme de 17 zile. Totul, la cererea Laurei Laurențiu care le arătase urmăritorilor săi cum să-l prepare cu trei ani înainte.

Laura Laurențiu: „M-a deranjat că clipul ei avea exact același titlu, că imaginea ilustrativă a videoclipului reproducea până și poziția imaginii mele ilustrative, că practic promitea același lucru publicului, publicul era deja în confuzie. Ca aspect, în orice caz e identică, în privința ingredientelor folosite, sunt substituite unele grăsimi cu altele. Dacă ar fi menționat că s-a inspirat de la mine, eu aș fi felicitat-o pentru cât de frumos i-a ieșit.”

Același reproș i l-au adus Jamilei și judecătorii.

Eclerul la tavă, pe masa judecătorilor

„Decisiv nu este existența sau nu a unei mărci înregistrate, ci a credinței rezonabil întemeiate a intimatei Laura Laurențiu că postările sale cu privire la rețeta în discuție sunt anterioare celor ale apelantei, apelanta (Jamila) nefiind în drept să i le preia tale quale (așa cum sunt), cel puțin nu fără a menționa anterioritatea postărilor sale.”

Sursa: Decizia Curții de Apel București

Jamila s-a plâns în instanță că imaginea ei și onoarea în fața fanilor și partenerilor au avut de suferit. Așa că a cerut despăgubiri de peste 5.000 de euro. A pierdut însă și la Tribunal, și la Curtea de Apel, iar acum la Instanța Supremă.

După mai bine de patru ani de dispute, și nu în bucătărie, ci în sălile de judecată, înalta Curte de Casație și Justiție a impărțit dreptatea Laurei Laurențiu, care a avut întâietate în prezentarea reteței prăjiturii „Ecler la tavă” și care nu va trebui să îi plăteacă rivalei sale nicio despăgubire. În schimb, Jamila a fost obligată să îi plătească 10.000 de lei cheltuielile de judecată celei pe care a pârât-o în justiție.

Jamila a refuzat să comenteze subiectul. Vloggerița culinară rămâne singura care a reușit să își înregistreze marca la OSIM, dar numai în varianta în care „Eclerul la tavă” este asociat cu numele ei.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

3 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

4 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

5 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“