Jandarmeria Bucureşti:Amenzi de 7.000 de lei aplicate protestatarilor din Piaţa Victoriei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Jandarmeria Bucureşti:Amenzi de 7.000 de lei aplicate protestatarilor din Piaţa Victoriei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Jandarmeria Bucureşti a aplicat, duminică, amenzi de 7.000 de lei unora dintre protestatarii din Piaţa Victoriei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de COVID-19, iar o persoană a fost sancţionată pentru folosirea unei drone în zona menţionată.

Potrivit datelor comunicate de Direcţia Generală de Jandarmi a municipiului Bucureşti, echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii şi cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestora.

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise cu participarea a maximum 100 de persoane. (...) Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii", precizează sursa citată.

Totodată, o persoană care a fost surprinsă folosind o dronă în Piaţa Victoriei a fost sancţionată contravenţional.

Protestul din Piaţa Victoriei vizează noile măsuri şi restricţii anunţate de Executiv pentru combaterea răspândirii COVID-19. Manifestanţii îşi exprimă dezacordul atât faţă de obligativitatea purtării măştii de protecţie, cât şi faţă de celelalte măsuri, precum restricţiile de circulaţie şi închiderea pieţelor. AGERPRES/ (AS- editor: Anamaria Constantin, editor online: Andreea Preda)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…