Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul din București

Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul din București

Comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a declarat luni că instituția nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul care a avut loc cu o zi în urmă la București.

"Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor. Pe anul în curs am avut 110 misiuni unde s-a folosit calul. Pe de altă parte, e singurul animal care nu calcă omul. (...) E un animal destul de bine pregătit, îi avem în dotare de foarte mulți ani, sunt antrenați și în condiții de zgomot, și în condiții de stres, de mulțime, de gaze iritant-lacrimogene, nu iese calul pe stradă nepregătit. (...) Nu sunt niște animale care ar putea pune în pericol viața sau integritatea corporală a cuiva", a spus Sebastian Cucoș, la sediul Detașamentului de cavalerie "Felix Țopescu".

El a precizat că Jandarmeria folosește caii la proteste pentru că reduce foarte mult numărul jandarmilor care trebuie mobilizați în astfel de cazuri.

"Imaginați-vă: coloana de manifestanți de care vorbim de fiecare dată se întinde pe sute de metri, ceea ce ar însemna să avem foarte mulți oameni implicați în dispozitiv. Dacă vă uitați la filmări, ei flanchează de obicei grupul de manifestanți pe partea cu vehiculele, înainte și înapoi, având mijloacele de semnalizare pe picioarele, pe corpul calului. Oferă o vizibilitate mai mare celor care asigură măsurile de ordine și protecție a protestatarilor deoarece privește de deasupra, vede coloana", a explicat Cucoș.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...