Jandarmerie: George Simion și alți trei protestatari de la marșul "Luptă pentru Basarabia"- amendați cu câte 3.000 de lei

Jandarmerie: George Simion și alți trei protestatari de la marșul "Luptă pentru Basarabia"- amendați cu câte 3.000 de lei

Căpitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei a declarat, sâmbătă, că președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, precum și alți trei participanți la marșul "Luptă pentru Basarabia", au fost amendați cu câte 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice.

"Platforma Unionistă a organizat un marș, urmat de protest, pe traseul Piața Unirii — Piața Romană — Piața Victoriei, unde, la un moment dat, în apropiere de Piața Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane au încercat să intre pe Calea Victoriei, forțând astfel cordonul de jandarmi. Prin echipele de dialog aflate la fața locului s-a discutat cu aceștia, li s-a explicat calea legală, aceștia nu au înțeles, după care s-a acționat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din rândul manifestanților și conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru a li se stabili identitatea și a se lua măsuri legale, drept pentru care patru persoane au fost sancționate, conform legii privind organizarea adunărilor publice, cu câte 3.000 de lei fiecare", a spus Vornicu, într-o declarație de presă.

El a precizat că nu s-au folosit gaze lacrimogene.

"Se intervine legal, dar la finalul fiecărei misiuni, în cazul în care colegi de-ai mei au filmări operative și se poate observa că jandarmii au greșit sau au intervenit ilegal, se vor analiza aceste aspecte și se vor lua măsurile de rigoare. (...) Nu există o anchetă în curs, deoarece nu sunt informații că jandarmii au acționat ilegal", a afirmat Vornicu.

El a menționat că, având în vedere că o parte dintre manifestanți au ales să își continue protestul la Piața Universității, Jandarmeria le va permite manifestarea neautorizată câta vreme nu se ocupă 'căi de comunicații'.

"Se pare că o parte dintre aceștia au ales să revină în Piața Universității, nu este un protest autorizat (la Universitate — n.r.), dar Jandarmeria Capitalei le asigură acestora prezența atâta timp cât nu escaladează, nu ocupă căi de comunicații și atâta timp cât respectă indicațiile jandarmilor", a adăugat Vornicu.

El a informat că manifestanților li se va recomanda să își ridice corturile instalate.

"S-a luat legătura cu reprezentanții Primăriei, nu se acceptă amplasarea de corturi, deoarece e domeniu public", a explicat reprezentantul Jandarmeriei Capitalei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa