Janos Ader: Relaxarea restricţiilor în Ungaria depinde de ritmul vaccinării anti-COVID-19

Janos Ader: Relaxarea restricţiilor în Ungaria depinde de ritmul vaccinării anti-COVID-19

Ungaria speră că va fi în poziţia de a relaxa restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului în luna mai dacă vaccinarea locuitorilor ''înregistrează progrese bune'', ceea ce ar avea ca rezultat ''încă o vară destul de reuşită'' pentru turism, a afirmat preşedintele ungar Janos Ader după reuniunea cu omologii săi din Grupul de la Vişegrad, desfăşurată miercuri la Varşovia, transmite MTI.

''Cu cât mai curând sunt livrate cantităţi mai mari de vaccinuri, cu atât mai rapid vom putea ridica şi restricţiile în turism'', a declarat Ader, răspunzând unei întrebări legate de repornirea turismului în Europa Centrală.

El şi-a exprimat speranţa că vaccinarea va putea fi accelerată până la Paşti (Paştele Catolic - 4 aprilie) sau în perioada de după acesta, ''până cel mai târziu la finalul lunii aprilie''. ''Astfel, la fel ca anul trecut, am putea redeschide în mai'' sectorul turistic, a adăugat Janos Ader.

Şeful statului ungar a calificat drept o ''veste bună'' faptul că recesiunea economică în toate cele patru ţări din Grupul de la Vişegrad este sub media Uniunii Europene sau inferioară celei a celor mai mari state membre, fapt care sporeşte speranţele că redresarea va fi ''mai rapidă şi mai puţin dureroasă'' şi a remarcat că în timpul pandemiei de COVID-19 economia întregului bloc comunitar ''a părut să fie mai degrabă vulnerabilă la impactul negativ al factorilor externi''.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor