Japonia a descoperit că are de două ori mai multe insule decât credea

Japonia a descoperit că are de două ori mai multe insule decât credea

Cartografierea digitală a dus la descoperirea a aproximativ 7.000 de noi insule, deși este puțin probabil ca acest lucru să extindă teritoriul Japoniei, potrivit presei.

Insule în Japonia FOTO Shutterstock

Nu este ușor să ții socoteala numărului de insule împrăștiate pe o suprafață de peste 370.000 de kilometri pătrați, într-o țară care este supusă în mod regulat activității vulcanice și condițiilor meteorologice extreme, potrivit theguardian.com.

În timp ce Japonia a fost martoră la formarea de noi insule și la dispariția liniștită a altora, geografii au declarat că statisticile oficiale care arată că este alcătuită din aproximativ 6.000 de insule sunt departe de adevăr.

Cu ajutorul tehnologiei de cartografiere digitală, geografii vor anunța în curând că numărul de insule din Japonia este de fapt dublu față de cel recunoscut anterior, potrivit presei.

În cadrul primului studiu de acest gen din ultimii 35 de ani, Autoritatea pentru Informații Geospațiale din Japonia a totalizat un număr total de 14.125 de insule - cu 7.273 mai multe decât se credea anterior.

Organismul guvernamental, care urmează să își facă publice concluziile în următoarele săptămâni, a declarat că este puțin probabil ca noile informații să schimbe dimensiunea teritoriului sau a apelor teritoriale ale Japoniei, potrivit agenției de știri Kyodo.

Autoritatea a lansat noul studiu ca urmare a criticilor potrivit cărora datele anterioare erau depășite, ceea ce înseamnă că numărul real de insule ar putea fi mult mai mare.

Un deputat din partea partidului de guvernământ, Partidul Liberal Democrat, a cerut o renumărare, declarând parlamentului în 2021 că "o înțelegere exactă a numărului de insule ... era în interesul național".

În ultimul sondaj, publicat în 1987 de paza de coastă, au fost folosite hărți de hârtie pentru a număra insulele - definite ca mase de pământ cu o circumferință de cel puțin 100 de metri - rezultând cifra acceptată anterior de 6.852.

În cel mai recent studiu, oficialii au folosit același criteriu de mărime, dar au numărat insulele folosind hărți digitizate și au încrucișat informațiile cu fotografii aeriene anterioare și alte date pentru a exclude terenurile recuperate artificial, a precizat Kyodo.

Unele dintre cele 47 de prefecturi din Japonia cuprind un număr uriaș de insule. Prefectura nordică Hokkaido - una dintre cele patru insule principale, alături de Honshu, Shikoku și Kyushu - are 1.473 de insule, potrivit noului sondaj, în timp ce Nagasaki, în sud-vest, are 1.479 de insule.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă