Japonia acordă 5,5 miliarde de dolari Ucrainei. Zelenski este invitat la summitul G7

Japonia acordă 5,5 miliarde de dolari Ucrainei. Zelenski este invitat la summitul G7

Japonia marchează un an de la începerea invaziei ruse prin acordarea a 5,5 miliarde de dolari Ucrainei și invitația pentru Volodimir Zelenski să participe al summitul G7. Evenimentul va avea loc în Japonia și va fi prezidat de prim-ministrul japonez Fumio Kishida.

Fumio Kishida, premierul Japoniei FOTO EPA-EFE

La o reuniune a Partidului Liberal Democrat, care este la guvernare, Kishida a spus că Japonia va fi gazda summitului G7 prin videoconferinţă, de la care se aşteaptă ca liderii statelor membre, plus cei ai Uniunii Europene, să îşi reafirme unitatea împotriva agresiunii ruse contra ţării vecine.

El a mai a menționat că țara sa acordă un ajutor financiar suplimentar de 5,5 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Este în continuare necesar să fie ajutate persoanele ale căror mijloace de subzistenţă au fost distruse de război şi să fie refăcute infrastructurile distruse. Am decis să furnizăm un sprijin financiar suplimentar de 5,5 miliarde de dolari”, a afirmat el într-un discurs, potrivit AFP.

Summitul de vineri va fi prima reuniune la vârf a G7 găzduită de Kishida.

Japonia va avea președinția G7 anul viitor

Guvernul Japoniei a făcut public logo-ul summitului G7 pe care îl va găzdui, în perioada 19-21 mai, la Hiroshima, în calitate de țară care deține Președinția G7 anul viitor. Summitul G7 este o oportunitate pentru liderii G7, care împărtășesc valori fundamentale precum libertatea, democrația și drepturile omului , de a se reuni și de a face un schimb sincer de opinii cu privire la economia mondială, afacerile regionale și diverse probleme globale .

Vreau să demonstrez lumii de acolo, de la Hiroshima, angajamentul puternic al liderilor G7 că oroarea armelor nucleare nu se va mai repeta vreodată și că respingem cu hotărâre agresiunea armată”, a spus Premierul japonez Fumio Kishida, potrivit site-ului ambasadei Japoniei în România.

Summitul G7 este o reuniune internațională anuală a liderilor celor șapte mari economii ale lumii: Franța, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Japonia, Italia, Canada, precum și a președintelui Consiliului European și a președintelui Comisiei Europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro