Japonia: Împăratul îşi reia îndatoririle după o pauză de 3 zile din cauza unei afecţiuni

Japonia: Împăratul îşi reia îndatoririle după o pauză de 3 zile din cauza unei afecţiuni

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă de 84 de ani, şi-a reluat joi îndatoririle după o pauză de trei zile din cauza unei anemii cerebrale, a comunicat Agenţia Casei Imperiale nipone, citată de AFP.

Suveranul nipon a fost nevoit să renunţe la activităţile sale directe luni, marţi şi miercuri, din cauza unei stări de rău provocate de alimentarea insuficientă a creierului cu sânge.

"Akihito a început să-şi îndeplinească îndatoririle oficiale în ritmul obişnuit", a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei joi, fără să ofere detalii suplimentare.

Anemia cerebrală rezultă în urma unui flux sanguin insuficient în creier, provocând ameţeli şi greaţă.

Akihito, al 125-lea împărat al Japoniei, a urcat la tron în ianuarie 1989. El a avut probleme grave de circulaţie în trecut şi a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord deschis în februarie 2012 din cauza îngustării a două artere. Se aşteaptă ca acesta să se retragă la sfârşitul lunii aprilie 2019, în baza unei legi speciale care îi permite să abdice. Moştenitorul său este prinţul Naruhito, în vârstă de 58 de ani.

În august 2016, Akihito a rostit un discurs remarcabil la televiziune, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la riscurile ca odată cu înaintarea în vârstă să nu mai poată continua să-şi exercite obligaţiile care îi revin ca "simbol al poporului şi unităţii naţiunii". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății