Japonia: O pisică fără stăpân, ''suspectă'' de tentativă de omor

Japonia: O pisică fără stăpân, ''suspectă'' de tentativă de omor

Poliția japoneză a deschis o anchetă pentru tentativă de omor asupra unei bătrâne de care s-ar putea face responsabilă o pisică fără stăpân, relatează presa japoneză, preluată vineri de AFP.

Fiica lui Mayuko Matsumoto a găsit-o luni pe mama sa plină de sânge și cu numeroase zgârieturi pe față, în locuința acesteia dintr-o regiune muntoasă din sudul Japoniei.

''Când am găsit-o (...), fața ei era într-o baltă de sânge. Nu știam ce i s-a întâmplat'', a povestit fiica pentru postul local de radio RKK.

Mayuko Matsumoto, în vârstă de 82 de ani, era în stare de șoc și a trebuit să primească asistență medicală de urgență, a precizat agenția de presă Kyodo News.

După ce a constatat gravitatea rănilor, poliția a deschis o anchetă pentru tentativă de omor, potrivit RKK.

Nu s-au găsit urme de intrare prin efracție, așa că anchetatorii au emis ipoteza că rănile ar putea fi zgârieturi de pisică, relatează canalul de televiziune NTV.

Poliția a căutat pisicile fără stăpân din vecinătatea casei bătrânei și a descoperit urme care seamănă cu sângele uman pe unul dintre animale, a precizat vineri publicația Nishinippon Shimbun.

''Poliția urmează să analizeze urmele de sânge găsite pe ghearele animalului care ar fi putut brăzda'' fața victimei, a indicat postul de radio și televiziune NHK.

Un purtător de cuvânt al poliției japoneze nu a dorit să comenteze cazul, declarând totuși pentru AFP că anchetatorii nu neagă informațiile apărute în presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...