Japonia: Platforma online înfiinţată de un ministru pentru a combate birocraţia - victima succesului său

Japonia: Platforma online înfiinţată de un ministru pentru a combate birocraţia - victima succesului său

La numai o zi de la lansare, o platformă online înfiinţată de un ministru în Japonia pentru a-i permite fiecărui cetăţean japonez să semnaleze excesele de birocraţie a trebuit să fie suspendată din cauza numărului extrem de mare de plângeri, informează vineri AFP.

Taro Kano, devenit miercuri ministru pentru reformă administrativă, o prioritate a noului premier japonez Yoshihide Suga, a anunţat joi lansarea acestei platforme. "Vă rog să ne trimiteţi informaţii despre reglementări inutile care vă împiedică munca", a scris el pe contul său de Twitter.

Însă vineri Kano a suspendat operaţiunea. "Am primit mult mai multe emailuri decât mă aşteptam", a explicat el. "Suspend receptarea de noi emailuri pentru a le examina pe cele pe care deja le-am primit", a adăugat ministrul.

Birocraţia şi tracasările administrative sunt o problemă notorie în Japonia, unde administraţia publică acuză de altfel o întârziere evidentă în tehnologiile digitale în raport cu alte ţări industrializate.

Înainte de premierul Suga, şi predecesorul acestuia Shinzo Abe a promis că va demara o amplă operaţiune pentru simplificare administrativă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!