Japonia: Platforma online înfiinţată de un ministru pentru a combate birocraţia - victima succesului său

Japonia: Platforma online înfiinţată de un ministru pentru a combate birocraţia - victima succesului său

La numai o zi de la lansare, o platformă online înfiinţată de un ministru în Japonia pentru a-i permite fiecărui cetăţean japonez să semnaleze excesele de birocraţie a trebuit să fie suspendată din cauza numărului extrem de mare de plângeri, informează vineri AFP.

Taro Kano, devenit miercuri ministru pentru reformă administrativă, o prioritate a noului premier japonez Yoshihide Suga, a anunţat joi lansarea acestei platforme. "Vă rog să ne trimiteţi informaţii despre reglementări inutile care vă împiedică munca", a scris el pe contul său de Twitter.

Însă vineri Kano a suspendat operaţiunea. "Am primit mult mai multe emailuri decât mă aşteptam", a explicat el. "Suspend receptarea de noi emailuri pentru a le examina pe cele pe care deja le-am primit", a adăugat ministrul.

Birocraţia şi tracasările administrative sunt o problemă notorie în Japonia, unde administraţia publică acuză de altfel o întârziere evidentă în tehnologiile digitale în raport cu alte ţări industrializate.

Înainte de premierul Suga, şi predecesorul acestuia Shinzo Abe a promis că va demara o amplă operaţiune pentru simplificare administrativă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluire de mare amploare în presa germană despre operațiunea secretă de 11,5 milioane de euro a …