Japonia poate intercepta legal o rachetă nord-coreeană care s-ar îndrepta către teritoriul american Guam

Japonia poate intercepta legal o rachetă nord-coreeană care s-ar îndrepta către teritoriul american Guam

Japonia poate intercepta în mod legal o rachetă nord-coreeană care s-ar îndrepta către insula americană Guam, a declarat joi ministrul nipon al apărării, Itsunori Onodera, transmite Reuters.

Ministrul nipon al apărării a declarat, în fața unei comisii a Camerei Reprezentanților (camera inferioară a Dietei, parlamentul japonez), că țara sa va putea să deschidă focul asupra unei rachete care s-ar îndrepta către teritoriul american din Pacific dacă se consideră că acesta ar reprezenta un pericol existențial pentru Japonia.

Afirmația sa reprezintă o reiterare a poziției guvernului de la Tokyo, în contextul în care tensiunile dintre Washington și Phenian au escaladat, după ce marți președintele american Donald Trump a declarat că va răspunde cu 'foc și furie' dacă Phenianul continuă să profereze amenințări, iar nord-coreenii au replicat că au în vedere un atac cu rachetă asupra teritoriului american Guam.

Totuși, potrivit unor experți, Japonia nu deține în momentul de față capacitatea de a doborî o rachetă aflată în trecere deasupra teritoriului său, îndreptându-se către Guam, notează Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…