Japonia poate intercepta legal o rachetă nord-coreeană care s-ar îndrepta către teritoriul american Guam

Japonia poate intercepta legal o rachetă nord-coreeană care s-ar îndrepta către teritoriul american Guam

Japonia poate intercepta în mod legal o rachetă nord-coreeană care s-ar îndrepta către insula americană Guam, a declarat joi ministrul nipon al apărării, Itsunori Onodera, transmite Reuters.

Ministrul nipon al apărării a declarat, în fața unei comisii a Camerei Reprezentanților (camera inferioară a Dietei, parlamentul japonez), că țara sa va putea să deschidă focul asupra unei rachete care s-ar îndrepta către teritoriul american din Pacific dacă se consideră că acesta ar reprezenta un pericol existențial pentru Japonia.

Afirmația sa reprezintă o reiterare a poziției guvernului de la Tokyo, în contextul în care tensiunile dintre Washington și Phenian au escaladat, după ce marți președintele american Donald Trump a declarat că va răspunde cu 'foc și furie' dacă Phenianul continuă să profereze amenințări, iar nord-coreenii au replicat că au în vedere un atac cu rachetă asupra teritoriului american Guam .

Totuși, potrivit unor experți, Japonia nu deține în momentul de față capacitatea de a doborî o rachetă aflată în trecere deasupra teritoriului său, îndreptându-se către Guam, notează Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!