Japonia: Prim-ministrul Shinzo Abe, la spital pentru o examinare

Japonia: Prim-ministrul Shinzo Abe, la spital pentru o examinare

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe s-a dus luni la un spital din Tokyo pentru o examinare medicală, dar motivul detaliat al acestei vizite nu a fost imediat cunoscut, a relatat presa locală, citată de Reuters.

Surse guvernamentale au declarat că nu este o situaţie îngrijorătoare, potrivit Nippon TV, în timp ce Kyodo News a citat persoane apropiate prim-ministrului spunând că este vorba despre un control regulat.

Biroul lui Abe nu a răspuns imediat la o solicitare de a comenta.

Informaţia a apărut după comentarii făcute în weekend de preşedintele comisiei fiscale a Partidului Liberal Democrat aflat la guvernare, Akira Amari, care s-a declarat preocupat că Abe, în vârstă de 65 de ani, suferă de oboseală din cauză că munceşte încontinuu pentru a răspunde la criza coronavirusului.

"Vreau ca el să ia o pauză. El are un puternic sentiment de responsabilitate şi consideră că este greşit să ia o pauză", a spus Amari la un program de ştiri duminical.

Abe, cel mai longeviv în funcţie ca prim-ministru al Japoniei, este la al treilea mandat. El a obţinut al doilea mandat de prim-ministru în 2012.

El a demisionat din primul său mandat în 2007 din cauza unor probleme de sănătate legate de colită ulcerativă, ţinută acum sub control cu medicamente care nu erau disponibile anterior.

Abe intenţionează să se întoarcă acasă, luni mai târziu, după examinarea la Spitalul Universitar Keio din Tokyo, a declarat pentru Reuters o sursa familiarizată cu situaţia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...