Japonia: Prima fermă robotizată din lume ar urma să devină complet funcțională în 2017

Japonia: Prima fermă robotizată din lume ar urma să devină complet funcțională în 2017

O companie niponă a anunțat luni că va lansa prima fermă complet automatizată, unde roboții vor face totul, de la udarea semințelor până la recoltarea plantelor, scrie AFP. Până la jumătatea anului 2017 această fermă ar trebui să înceapă să producă aproximativ 30.000 de salate pe zi, a precizat societatea Spread, cu sediul la Kyoto, care și-a propus să ajungă la jumătate de milion de salate pe zi în cinci ani.

Ferma, care se întinde pe o suprafață de 4.400 de metri pătrați, va fi echipată cu etajere, de sol până la plafon, pe care vor crește salatele.

Semințele vor fi semănate în continuare manual, însă tot restul procesului până la recoltare va fi realizat de roboți, a declarat pentru AFP Koji Morisada, responsabil al firmei Spread.

Automatizarea va reduce cu aproximativ jumătate costurile privind mâna de lucru și cu aproximativ o treime costurile privind consumul de energie, a mai spus Morisada.

Salata verde cultivată fără pesticide conține mai mult beta-caroten decât salata cultivată clasic, potrivit companiei Spread. Japonia se confruntă cu o lipsă a forței de muncă ca urmare a îmbătrânirii populației.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Informații certe

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …