Japonia: Reuniune de urgență la Ministerul de Finanțe și Banca Centrală pe fondul unei posibile victorii a lui Donald Trump

Ministerul japonez de Finanțe, Agenția de servicii financiare și Banca Centrală a Japoniei au decis să organizeze miercuri o reuniune de urgență pentru a examina situația de pe piețele financiare, în contextul în care se preconizează o posibilă victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, transmite AFP.

În imagine: Guvernatorul Băncii Centrale a Japoniei, Haruhiko Kuroda

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: America își alege cel de-al 45-lea președinte

* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Rezultate parțiale


Reuniunea este prevăzută să aibă loc la ora locală 15:00 (06:00 GMT), ora la care se închide bursa de la Tokyo, la sediul Ministerului japonez de Finanțe "pentru a face schimb de informații cu privire la situația de pe piețe", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt de la Banca Centrală a Japoniei.

Probabilitatea crescută a unei victorii a candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA a provocat panică pe piețele financiare asiatice, și mai târziu pe piețele la termen occidentale, cu o creștere bruscă a yenului și o cădere de 6% a indicelui Nikkei al bursei de la Tokyo, precum și o coborâre în teritoriul negativ a randamentului pentru obligațiunile japoneze pe zece ani.

SUA sunt o piață vitală pentru un număr important de mari companii japoneze care sunt afectate deja de mai multe luni de aprecierea monedei nipone, tendință care s-a accentuat miercuri, în condițiile în care yenul constituie o valoare de refugiu în cazul unei crize internaționale.

Perspectiva unei victorii a lui Donald Trump îi îngrijorează și mai mult pe investitori deoarece este vorba de o persoană care nu are nicio experiență politică și pare a fi imprevizibil.

Rezultatele alegerile prezidențiale americane sunt anunțate progresiv, iar la ora 14:30 la Tokyo (05:30 GMT) finalul era încă imprevizibil.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea