Japonia: Un cargou sub pavilion panamez s-a rupt în două, dar echipajul a putut fi salvat

Japonia: Un cargou sub pavilion panamez s-a rupt în două, dar echipajul a putut fi salvat

Un cargobot sub pavilion panamez a eşuat şi s-a rupt în două în nord-estul Japoniei, dar echipajul a putut fi salvat, a anunţat joi garda de coastă japoneză, relatează AFP.

Imaginile aeriene arată pupa navei "Crimson Polaris" secţionată şi scufundându-se în mare, alături de cealaltă jumătate a ambarcaţiunii, uşor înclinată spre apă.

"Crimson Polaris a eşuat în faţa portului Hachinohe (prefectura Aomori, nord-est)", a declarat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă sub acoperirea anonimatului.

Trei nave de patrulare şi trei avioane au fost mobilizate după eşuarea cargoului, care a avut loc miercuri.

"Cei 21 de membri ai echipajului - chinezi şi filipinezi - au fost salvaţi", a precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, hidrocarburile care provin de pe navă se întind pe o distanţă de circa 24 km, fără să se cunoască pentru moment impactul asupra mediului.

Autorităţile au încercat să limiteze scurgerea de hidrocarburi, dar nu au reuşit să desfăşoare un cordon în jurul navei, a mai spus el.

"Navele de patrulare vor lucra toată noaptea" pentru a evita coliziunile, a afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că nicio altă ambarcaţiune nu este implicată în accident după ştiinţa lui.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”