Japonia: Un incendiu uriaș în orașul Itoigawa a cuprins peste 140 de clădiri

Un incendiu uriaș făcea ravagii joi în orașul japonez Itoigawa (nord-vest), afectând peste 140 de clădiri, fără să existe însă victime, potrivit serviciilor de salvare, relatează AFP.

Odată cu lăsarea serii, flăcări agresive de culoare roșu portocaliu erau vizibile în numeroase locuri ale unui cartier situat între malul mării și o gară, pe fundalul unor mulți înzăpeziți.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini cu persoane refugiate din calea incendiului într-un imobil și care priveau de departe cartierul mistuit de flăcări.

La cererea guvernatorului prefecturii Niigata, Ryuichi Yoneyama, au fost trimiși la fața locului 155 de militari ai Forțelor terestre de autoapărare (armata terestră niponă), echipați cu 20 de vehicule.

''În prezent, ''continuă operațiunile de stingere'' a incendiului, a declarat un responsabil al pompierilor contactat telefonic de AFP, explicând că ''140 de case și alte construcții au fost afectate''. Două femei în vârstă de circa patruzeci de ani au fost ușor rănite, a precizat responsabilul.

Potrivit ultimelor cifre oferite de municipalitate, un aviz de evacuare a fost dat pentru circa 365 de gospodării totalizând 740 de persoane din orașul cu 44.510 locuitori.

Focul a izbucnit în jurul orei 1,30 GMT într-un restaurant chinezesc, după care s-a extins la pavilioanele și clădirile învecinate. Flăcările au ars peste șapte ore în cartierul tipic pentru un oraș de provincie japonez, unde majoritatea caselor sunt din lemn. Vântul a suflat cu o viteză relativ puternică, îngreunând sarcina pompierilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima