Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Jared Kushner atenţionat despre conexiunile chineze ale fostei soţii a lui Rupert Murdoch (presa)

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, a fost avertizat de FBI despre conexiunile cu regimul chinez pe care le-ar putea avea fosta soţie a lui Rupert Murdoch, Wendi Deng Murdoch, cu care el întreţine relaţii de prietenie, a informat luni Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.

Potrivit cotidianului american, FBI l-a prevenit pe Jared Kushner la începutul anului trecut că Wendi Deng Murdoch ar putea utiliza relaţia sa cu el şi cu soţia lui Ivanka, fiica lui Donald Trump, pentru a promova interesele chineze în Statele Unite. WSJ citează surse "apropiate dosarului" pe care nu le identifică.

Responsabilii americani sunt, de asemenea, îngrijoraţi, că Wendi Deng Murdoch ar putea utiliza această relaţie pentru a promova un proiect finanţat de guvernul de la Beijing prevăzând construcţia unui turn de aproape 25 de metri înălţime într-o grădină chineză situată într-un cartier al capitalei federale, Washington, la mai puţin de zece kilometri de Capitoliu şi Casa Albă.

Acest turn ar putea fi folosit în scopuri de supraveghere, a adăugat WSJ citând una dintre surse.

Wendi Deng s-a căsătorit cu magnatul media Rupert Murdoch, al cărui grup este proprietarul printre altele al postului de televiziune Fox News - foarte favorabil preşedintelui american -, în 1999 şi perechea a divorţat în 2013.

Cotidianul a mai precizat că această atenţionare a fost făcută în cadrul briefingurilor pe care Jared Kushner le-a primit în momentul în care şi-a preluat funcţia de consilier pe lângă socrul său când acesta s-a instalat la Casa Albă în urmă cu un an.

Citat de WSJ, un purtător de cuvânt al lui Wendi Deng Murdoch, care este născută în China şi posedă naţionalitatea americană, a afirmat că aceasta nu are cunoştinţă despre preocupările FBI în legătură cu ea, nici despre proiecte finanţate de guvernul chinez.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

3 Imagini DRAMATICE! Jurnalistă de la Radio România luată cu salvarea după ce a fost scoasă de pe post pentru că…

4 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

5 PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sun…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic