Jared Kushner atenţionat despre conexiunile chineze ale fostei soţii a lui Rupert Murdoch (presa)

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, a fost avertizat de FBI despre conexiunile cu regimul chinez pe care le-ar putea avea fosta soţie a lui Rupert Murdoch, Wendi Deng Murdoch, cu care el întreţine relaţii de prietenie, a informat luni Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.

Potrivit cotidianului american, FBI l-a prevenit pe Jared Kushner la începutul anului trecut că Wendi Deng Murdoch ar putea utiliza relaţia sa cu el şi cu soţia lui Ivanka, fiica lui Donald Trump, pentru a promova interesele chineze în Statele Unite. WSJ citează surse "apropiate dosarului" pe care nu le identifică.

Responsabilii americani sunt, de asemenea, îngrijoraţi, că Wendi Deng Murdoch ar putea utiliza această relaţie pentru a promova un proiect finanţat de guvernul de la Beijing prevăzând construcţia unui turn de aproape 25 de metri înălţime într-o grădină chineză situată într-un cartier al capitalei federale, Washington, la mai puţin de zece kilometri de Capitoliu şi Casa Albă.

Acest turn ar putea fi folosit în scopuri de supraveghere, a adăugat WSJ citând una dintre surse.

Wendi Deng s-a căsătorit cu magnatul media Rupert Murdoch, al cărui grup este proprietarul printre altele al postului de televiziune Fox News - foarte favorabil preşedintelui american -, în 1999 şi perechea a divorţat în 2013.

Cotidianul a mai precizat că această atenţionare a fost făcută în cadrul briefingurilor pe care Jared Kushner le-a primit în momentul în care şi-a preluat funcţia de consilier pe lângă socrul său când acesta s-a instalat la Casa Albă în urmă cu un an.

Citat de WSJ, un purtător de cuvânt al lui Wendi Deng Murdoch, care este născută în China şi posedă naţionalitatea americană, a afirmat că aceasta nu are cunoştinţă despre preocupările FBI în legătură cu ea, nici despre proiecte finanţate de guvernul chinez.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea