Jared Kushner atenţionat despre conexiunile chineze ale fostei soţii a lui Rupert Murdoch (presa)

Jared Kushner atenţionat despre conexiunile chineze ale fostei soţii a lui Rupert Murdoch (presa)

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, a fost avertizat de FBI despre conexiunile cu regimul chinez pe care le-ar putea avea fosta soţie a lui Rupert Murdoch, Wendi Deng Murdoch, cu care el întreţine relaţii de prietenie, a informat luni Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.

Potrivit cotidianului american, FBI l-a prevenit pe Jared Kushner la începutul anului trecut că Wendi Deng Murdoch ar putea utiliza relaţia sa cu el şi cu soţia lui Ivanka, fiica lui Donald Trump, pentru a promova interesele chineze în Statele Unite. WSJ citează surse "apropiate dosarului" pe care nu le identifică.

Responsabilii americani sunt, de asemenea, îngrijoraţi, că Wendi Deng Murdoch ar putea utiliza această relaţie pentru a promova un proiect finanţat de guvernul de la Beijing prevăzând construcţia unui turn de aproape 25 de metri înălţime într-o grădină chineză situată într-un cartier al capitalei federale, Washington, la mai puţin de zece kilometri de Capitoliu şi Casa Albă.

Acest turn ar putea fi folosit în scopuri de supraveghere, a adăugat WSJ citând una dintre surse.

Wendi Deng s-a căsătorit cu magnatul media Rupert Murdoch, al cărui grup este proprietarul printre altele al postului de televiziune Fox News - foarte favorabil preşedintelui american -, în 1999 şi perechea a divorţat în 2013.

Cotidianul a mai precizat că această atenţionare a fost făcută în cadrul briefingurilor pe care Jared Kushner le-a primit în momentul în care şi-a preluat funcţia de consilier pe lângă socrul său când acesta s-a instalat la Casa Albă în urmă cu un an.

Citat de WSJ, un purtător de cuvânt al lui Wendi Deng Murdoch, care este născută în China şi posedă naţionalitatea americană, a afirmat că aceasta nu are cunoştinţă despre preocupările FBI în legătură cu ea, nici despre proiecte finanţate de guvernul chinez.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...