Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului aflat la guvernare, a demisionat din Guvernul polonez

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului aflat la guvernare, a demisionat din Guvernul polonez

”Nu sunt în guvern în acest moment... Am înaintat deja o moţiune premierului şi a fost aprobată. Din câte ştiu, şi preşedintele a semnat-o”, a spus Kaczynski, potrivit PAP.

Kaczynski, care a fost şi şeful comisiei guvernamentale pentru securitate naţională şi afaceri, a declarat că va fi înlocuit de ministrul Apărării, Mariusz Blaszczak.

Kaczynski a semnalat anterior că doreşte să demisioneze din funcţiile guvernamentale pentru a se concentra pe pregătirile partidului de guvernământ pentru alegerile legislative de anul viitor.

”Am decis că trebuie să mă concentrez asupra lucrurilor care sunt cele mai importante pentru viitorul Poloniei. Nu îmi supraestimez rolul, dar... partidul trebuie să-şi recapete vigoarea, pentru că cel mai important moment pentru orice partid politic din lume se apropie”, a declarat oficialul polonez pentru PAP.

PiS se află la putere de la sfârşitul anului 2015, dar Kaczynski s-a alăturat Guvernului abia în octombrie 2020. El urma să lucreze la un proiect de lege privind apărarea naţională, dar analiştii au spus că prezenţa sa în guvern era menită şi să controleze conflictele dintre membrii coaliţiei de guvernământ.

Kaczynski a deţinut funcţia de prim-ministru al Poloniei în 2006-2007. Fratele său geamăn, Lech, a fost preşedinte din 2005 până în 2010, când a murit într-un accident de avion în vestul Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”