Jean Todt, informații despre Michael Schumacher. „Accidentul său a avut consecințe"

Jean Todt, informații despre Michael Schumacher. „Accidentul său a avut consecințe"

Michael Schumacher (54 de ani) a suferit un accident grav la schi în urmă cu aproape 10 ani, pe 29 decembrie 2013. De atunci, fostul campion de Formula 1 a dispărut din viața publică și extrem de puține informații au răzbătut despre starea sa de sănătate.

Jean Todt și Michael Schumacher, pe vremea când pilotul domina Formula 1. Foto Getty images

Potrivit unor surse, legendarul pilot este tratat la domiciliu de o 15 medici și asistente, iar soția sa, Corinna, a cheltuit sume de ordinul a zeci de milioane de euro pentru îngrijirea lui Michael Schumacher.

Fostul șef de la Ferrari, Jean Todt, ajuns la 77 de ani, a rămas unul dintre apropiații familiei septuplului campion de Formula 1. El îl vizitează des pe prietenul său și spune că nimeni nu trebuie să știe ce se întâmplă, de fapt, cu Schumacher.

Familia pilotului a cerut discreție absolută în privința stării de sănătate a acestui, iar Jean Todt a mărturisit că decizia trebuie respectată de întreaga lume. Într-un amplu interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, în care a vorbit despre Formula 1, fostul șef de la Ferrari a răspuns și unei întrebări legate de Michael Șchumacher.

În decembrie se fac 10 ani de la accident

"Să-l lăsăm în pace. Trebuie să respectăm intimitatea pe care o doresc Corinna și copiii ei. Cu toții știm că accidentul a avut consecințe. Oricine spune că știe ceva, de fapt nu știe nimic. Mereu merg să-l văd. Familia lui e ca și familia mea", a declarat Jean Todt.

Accidentul din urmă cu 10 ani i-a provocat lui Michael Schumacher un traumatism cranian și o hemoragie la nivelul creierului. Inițial a fost plasat în comă, la spitalul din Grenoble, unde a fost internat șase luni. Pe 18 iunie 2014 a fost transferat la o clinică din Lausanne, iar pe 9 decembrie 2014 a fost mutat la vila sa din Gland.

Corinna Schumacher: El ne-a protejat, acum noi îl protejăm

Mi-e dor de Michael în fiecare zi. Dar nu doar mie mi-e dor de el. Este vorba de copii, de familie, de tatăl său, de toți cei din jurul lui. Adică, tuturor le este dor de Michael, dar Michael este aici. Diferit, dar este aici și asta ne dă putere, cred eu.

Corinna Schumacher soția fostului pilot de Formula 1. Foto EPA EFE

Corinna Schumacher soția fostului pilot de Formula 1. Foto EPA EFE

Este foarte important pentru mine ca el să se poată bucura în continuare de viața lui privată cât mai mult posibil. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael”, a mărturisit soția legendarului pilot german în urmă cu câteva luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...