Jegul, la DNA

Jegul, la DNA

Jegul a ajuns, luni dimineață, la sediul DNA. Acesta a fost chemat pentru a fi pus sub acuzare de ucidere din culpă. Fostul ministru este citat de DNA după ce președintele Klaus Iohannis a avizat, vineri, urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, potrivit Administrației prezidențiale.

Pe 12 octombrie, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat președintelui României încuviinţarea urmăririi penale pentru omor din culpă în cazul fostului ministru de Interne și vicepremier Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

UPDATE/La iesirea de la DNA, Oprea a confirmat ca i s-au adus la cunosctinta acuzatiile de ucidere din culpa si a reiterat ca "a fost un accident".

"Nu se grabea nimeni. In urma cercetarilor, nu ca spun eu, si viteza mea si a masinii de politie care ne insotea, erau sub 60 km/ora. Nu se grabea nimeni", a declarat Oprea

"Este o mare tragedie pe care nu si-ar dori-o nimeni. Nu veneam de la restaurant, eram in timpul serviciului. Cer iertare familiei politistului Bogdan Gigina. (...) Incerc sa trec prin aceasat tragedie cu demnitate. Este foarte greu, a fost un accident, o mare nefericire", a afirmat fostul ministru de Interne.

Oprea sustine ca, in momentul accidentului "s-a oprit masina iar politistul de pe masina care ne insotea, care era si nasul lui Gigina, ne-a spus sa trecem mai departe. Nu mi-am dat seama de accident, nu am stiut de accident".

Cererea DNA vine după ce fostul ministrul de Interne Gabriel Oprea a demisionat din Senat, pe 26 septembrie.

La sfârșitul lunii august, șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Cu toate acestea, Plenul Senatului a respins cererea procurorilor anticorupție de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „împotrivă”, 45 „pentru” şi şase abţineri.

Respingerea cererii procurorilor DNA a avut drept consecință ”blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină”, a precizat DNA, ca reacție la votul din Senat.

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", mai preciza atunci DNA.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne de atunci, Gabriel Oprea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…