Jens Stoltenberg anunţă că NATO va crea un centru spaţial în Germania

Jens Stoltenberg anunţă că NATO va crea un centru spaţial în Germania

Alianţa Nord-Atlantică va crea un nou centru spaţial în Germania pentru a contracara ameninţările din partea Chinei şi Rusiei, a anunţat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit DPA.

Centrul spaţial va fi instalat la Ramstein, o bază aeriană a NATO şi SUA în sud-vestul Germaniei, în apropiere de graniţa cu Franţa, a spus el.

"Unele state, între care Rusia şi China, dezvoltă sisteme care pot 'orbi', dezactiva sau doborî sateliţi", a precizat Stoltenberg.

"Spaţiul este esenţial pentru capacitatea noastră de a naviga, de a comunica şi de a detecta lansările de rachete. Iar comunicaţiile prin satelit rapide, eficiente şi sigure sunt vitale pentru trupele NATO", a adăugat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

În acest scop, miniştrii apărării din NATO vor decide în cadrul unei întâlniri care va avea loc joi să creeze noul centru, a mai precizat el, adăugând că acesta va fi folosit pentru a împărtăşi informaţii despre potenţiale ameninţări asupra sateliţilor şi pentru a coordona activităţi.

"Scopul nostru nu este să militarizăm spaţiul, ci să sporim conştientizarea din partea NATO a provocărilor din spaţiu şi capacitatea noastră de a le face faţă", a declarat Stoltenberg.

Miniştrii apărării ar urma de asemenea să discute despre misiunile de instruire din Afganistan şi despre pandemia de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”