Jigodia Națională, VERDICT FINAL! Urmează SEMNĂTURA!

Jigodia Națională, VERDICT FINAL! Urmează SEMNĂTURA!

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare a respins contestaţia lui Penalului la decizia consiliului de retragere a titlului de doctor, urmând ca hotărârea să ajungă la ministrul Educaţiei pentru a fi semnată. 

* Îndrumătorul științific al Jigodiei Naționale pentru această teză de doctorat a fost pușcăriașul Adrian Năstase, care în 2003 era prim ministru al României. Jigodia Națională era la acel moment secretar de stat în cabinetul Năstase.

"Consiliul general al CNATDCU s-a pronunţat cu 37 de voturi din 47 pentru respingerea contestaţiei. Cu alte cuvinte, decizia consiliului general menţine raportul comisiei de analiză a sesizării, care constată plagiatul tezei de doctorat şi propune retragerea titlului de doctor", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Potrivit procedurii, decizia consiliului ajunge la ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, acesta precizând încă de la preluarea mandatului că va semnat retragerea titlului de doctor în cazul lui Jigodiei Naționale Victor Ponta.

"Desigur că atunci când va veni recomandarea de retragere de la CNATDCU, voi semna. Nu a fost scopul vieţii mele, a fost o întâmplare că am ajuns în această situaţie, după cum nici în 2012 nu mă aşteptam că voi fi confruntat cu o astfel de problemă care avea atunci o magnitudine care depăşea cu mult sfera învăţământului superior din România. Noi am aflat de această situaţie citind revista Nature. Reacţia pe care am avut-o atunci împreună cu colegi de la Universitatea Bucureşti, împreună cu membrii Comisiei de Etică, a fost o reacţie pe care orice universitar din orice universitate care se ia în serios trebuie să o aibă - o reacţie de apărare a propriei profesii, de susţinere a standardelor, de eliminare a imposturii şi o reacţie salubră prin care vrem să manifestăm propria noastră demnitate profesională. Nu este niciun fel de implicaţie politică în chestiunea asta, oricine altcineva ar fi fost în situaţia de a se fi semnalat un plagiat de o asemenea magnitudine, ar fi avut exact acelaşi tratament din partea Universităţii din Bucureşti. Acum se vede, la CNATDCU, că sunt foarte multe dosare ale unor persoane care nici nu au expunerea publică şi profilul politic al domnului Ponta, numărul e în creştere. Judecata CNATDCU se va face după aceleaşi criterii şi condiţii", a declarat Mircea Dumitru într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX. 

Potrivit legii, Penalul va putea contesta la instanţă decizia de retragere a titlului de doctor.

Jigodia Națională a contestat la data de 15 iulie decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare de retragerea a titlului de doctor. CNATDCU a decis în data de 30 iunie să recomande Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

Comisia Tehnică din cadrul instituţiei, alcătuită din trei profesori universitari, a analizat lucrarea de doctorat "Curtea Penală Internaţională" a lui Victor Ponta şi a stabilit că "nu respectă standardele de etică şi propune retragerea titlului de doctor".

Pe 18 iunie 2012, ediţia online a revistei Nature a publicat ştirea că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte”.

CNATDCU, care este singurul organism abilitat prin lege să judece plagiatele din tezele de doctorat din 1995 încoace, a mai dat un verdict pe 29 iunie 2012 dar comisia a fost dizolvată de către Liviu Pop, cel care era atunci ministrul interimar al Educaţiei. Membrii comisiei susţineau atunci că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt.

De altfel pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti a decis în unanimitate că este vorba de plagiat. Mai mult potrivit comisiei, acesta a plagiat intenţionat, găsindu-se pasaje copiate în 115 pagini din cele 297 . Singura comisie care l-a absolvit de vină a fost Consiliul Naţional de Etică, care e decis în data de 18 iulie 2012 că Ponta nu a plagiat.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

2 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

3 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

4 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

5 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania