Jim Bridenstine a fost confirmat în postul de director al NASA

Jim Bridenstine a fost confirmat, joi, de Senatul Statelor Unite ale Americii în postul de director al Agenţiei Spaţiale Americane (NASA), la mai bine de şapte luni după ce a fost nominalizat de preşedintele Donald Trump, informează Xinhua.

"Este o onoare să fiu confirmat de Senatul Statelor Unite ale Americii în funcţia de administrator al NASA", a declarat Bridenstine care, spre deosebire de predecesorii săi, nu este un om de ştiinţă.

"Aştept cu nerăbdare să colaborez cu remarcabila echipă a NASA pentru a îndeplini viziunea preşedintelui ca America să deţină rolul de lider în spaţiu", a adăugat el.

Bridenstine, care a fost pilot în Marina Americană şi a ocupat funcţia de director executiv la Tulsa Air and Space Museum & Planetarium, a fost ales în congresul SUA în 2012 pentru a reprezenta primul district congresional al statului Oklahoma.

În prezent, el este membru al Comitetului camerei pentru servicii militare şi al Comitetului pentru ştiinţă, spaţiu şi tehnologie.

Bridenstine, susţinător al actualului preşedinte al SUA, a fost considerat favorit pentru funcţia de administrator al NASA la scurt timp după ce Donald Trump a câştigat alegerile, în noiembrie 2016, precizează sursa citată.

"Sunt foarte încântat să-i urez bun venit lui Jim Bridenstine la NASA", a declarat actualul administrator al agenţiei, Robert Lightfoot. "El se alătură importantei noastre agenţii într-un moment în care suntem pe cale să realizăm etape istorice în toate domeniile din activitatea noastră", a mai spus el adăugând că aşteaptă "cu nerăbdare" ca Bridenstine să continue munca NASA "pentru a ne ajuta să facem următorii paşi uriaşi în numele umanităţii".

Bridenstine a susţinut un proiect de lege intitulat "Actul de renaştere a programul spaţial american" în care a propus obiective ambiţioase pentru dezvoltarea programului spaţial al ţării.

Numirea s-a a făcut, însă, obiectul a numeroase controverse în ultimele luni după ce în trecut a negat existenţa schimbărilor climatice cauzate de activităţile umane, un domeniu studiat de oamenii de ştiinţă de la NASA. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul